Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A temetőben sem szeretik a szemetelőket, avagy ne dobálj mások sírjára elszáradt virágot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2016. március 29. 09:00
A temetőben sem szeretik a szemetelőket, avagy ne dobálj mások sírjára elszáradt virágot
A Facebook Gyulai csevegőjében olvastuk
____Eredeti-gyulicsevego_1.JPG

gyulai csevegők fóruma

Illusztráció: Gyulai Hírlap

A Gyulai csevegőben most az emberi nemtörődömségről olvastunk. Vajon miért nem figyelünk másokra? Tessék mondani, miért szemetelnek a temetőben?

Néhány hónapja rendszeresen járok a Szentháromság temetőbe. Állok a hozzátartozóm sírjánál, és döbbenten tapasztalom: annak ellenére, hogy ott vagyok, a közeli sírokról egy rövid hajítással dobják az üres sírhelyekre az elszáradt virágot, koszorút és mécseseket. (…) A temetőgondnok elhordta a már tornyosuló szemetet. Tábla van ott évek óta, hogy szemet lerakni tilos. Már másnap megjelent egy-két szál elszáradt virág, virágcserép. Nem bírtam nézni, elvittem a közeli szemetesbe, most nap mint nap ezt teszem. Úgy gondoltam, legközelebb vissza teszem a gazdájának. Nem tudom, ő szeretné-e, hogy én odahordjam az ő hozzátartozója sírja mellé a szemetemet. Elhatároztam, hogy mostantól jelzést teszek illetékes helyen azokról a sírokról, ahonnan érkezik a szemét. Rengeteg szemétlerakó van pár lépésre, bármerre nézünk – írja bejegyzésében Szilágyiné Utasi Edit, aki arra kér mindenkit, hogy figyelemfelhívás céljából ossza meg posztját. Mi most megtettük.

Többen is hozzászóltak a témához. Gyevnár Erika azt írja, hogy az öccse sírját is rendszeresen teledobálják elszáradt virágokkal. A szomszédos sír felújítása után a „mesterek” törmeléket, vakoló- és betonanyagot hagyták a sírján.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)