Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fürdőbejárásra várták a gyerekeket a víz világnapján Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. március 23. 11:00
Fürdőbejárásra várták a gyerekeket a víz világnapján Gyulán
A helyi iskolások interaktív séta keretében ismerték meg a Gyulai Várfürdőt
A víz világnapján, március 22-én minden jegyből 10%-os kedvezményt adott látogatóinak a Gyulai Várfürdő, emellett akik előzetesen regisztráltak, egy fürdőbejáráson is részt vehettek, Keszeli Hajnalka, az intézmény értékesítési és marketingigazgatója vezetésével.
____Eredeti-GYHRCSD_016.JPG

A gyerekeket Keszeli hajnalka, a fürdő értékesítési és marketingigazgatója vezette körbe 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Erre a napra kétféleképpen készültünk – kezdte tájékoztatóját lapunknak Keszeli Hajnalka. – A kedvezményes árak mellett a városi víz világnapi rendezvényre is kitelepültünk, ahol kollégáink játékos kvízekkel szórakoztatták a gyermekeket, emellett megmutatták nekik, milyen is a gyógyiszap és a gyógyvíz. A másik programunk, a fürdőbejárás pedig azt a célt szolgálta, hogy mindenféle információval ellássuk azokat az érdeklődőket, akik még nem jártak nálunk, de kíváncsiak a fürdőre – tette hozzá a várfürdő munkatársa.

Aznap több csoport is indult, a legelső, 9 órás csapatban a Dürer Albert Általános Iskola 2.a osztályos tanulói vettek részt, akik lelkesen válaszoltak alkalmi túravezetőjük kérdéseire. A sétát elindító eligazításon Keszeli Hajnalka megkérdezte az alsósokat arról, vajon tudják-e, milyen szolgáltatásai vannak egy ilyen fürdőnek, meddig szabad a gyógyvízben ülni, és hogy mire kell vigyázni egy ilyen helyen. Az iskolások megegyeztek abban, hogy leginkább arra, hogy el ne törjön a kezük, majd a fürdő munkatársa után eredve célba vették a gyógyvizes medencéket.

Ott kiderült, hogy a fürdőnek jelenleg 21 medencéje van, nyolc kútból szereznek vizet azok működtetéséhez, melyek közül az első 2500 mélyről szállította a termálvizet a gyógyulni vágyók medencéibe.

– Azért van több medencénk, mert mindegyiknek eltérő a hőfoka, és azért ilyen sötét a színe, mert tele van hasznos ásványi anyagokkal – emelte ki Keszeli Hajnalka a nebulók kérdéseira válaszolva.

A séta a wellnessrészlegen folytatódott, majd a kicsik azt is megtekinthették, mi  történik egy szaunaszeánszon, eztán pedig az AquaPalotát vették célba, ahol azt is megtudhatták, hogy annak levegőjét a medencékből leengedett gyógyvíz melegíti. Végül a csapat annak pincéjébe indult, és a berendezést működtető hőszivattyűt is megnézhette a nem mindennapi nyílt napon.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)