Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kitüntették az év egészségügyi szakdolgozóit Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. február 23. 18:30
Kitüntették az év egészségügyi szakdolgozóit Gyulán
Az ünnepi esemény után tudományos konferenciát rendeztek a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban
Az Egészségügyi Szakdolgozók Tudományos Ülésével együtt rendezte meg a magyar ápolók napját február 23-án a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház kollektívája.
____Eredeti-GYHRCSD_042.JPG

A kitüntetettek 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A kórház Árvay-termében megrendezett esemény dr. Csernus Mariann országos vezető ápoló szavaival indult. – Minden vendégnek illik ajándékot hozni, a szeretet és megbecsülés az, amit igyekszem átadni a munkám során és most nektek is – üdvözölte a jelenlévőket.

A köszöntő után Nyeste Rita adta elő Váczi Mihály Ha érdemes, ha nem című költeményét, majd Hirthné Krucsó Márta emlékezett Kossuth Zsuzsannára, akinek február 19-i születési évfordulója már hivatalosan is a magyar ápolók napja Magyarországon. Előadásából megtudhattuk, hogy Kossuth Zsuzsanna betegen is szolgált és ápolt, és a maga idejében sokat tett a honvédség korszerű egészségügyi ellátásáért. Olyan, akkor újnak számító intézkedéseket vezetett be, mint a fertőző betegek elkülönítése és az altatásban végzett műtétek.

Ezek után került sor az Év Szakdolgozója díjak kiosztására. Az idei kitüntetettek: Grósz Tamásné, Kenéz Péterné, Törökné Ignácz Mária, Kobeláné Nagy Anikó és Baranyai Mónika. Mindezeken túl 2016-ban egy elismerő oklevél átadására is sor került, amit Ficzere Ferencné közegészségügyi-járványügyi felügyelő vehetett át.

Az esemény 11 órától tudományos üléssel folytatódott, amin többek között az egészségügyi dolgozók mozgásszervi betegségeiről, a magas vérnyomással küzdő betegek testsúlykontrolljáról és a kórházi szociális munkáról hallgathattak meg előadásokat az érdeklődők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)