Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenöten tették le az állampolgársági esküt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. február 10. 20:00
Tizenöten tették le az állampolgársági esküt Gyulán
Új honfitársaink a polgármestertől vehették át az állampolgárságukat igazoló okiratot
Ez alkalommal 15 magyar döntött úgy, hogy állampolgársági esküjét Gyulán, az városháza dísztermében teszi le. A február 10-én megtartott eseményen rokonok és barátok is elkísérték új honfitársainkat az állampolgárságukat igazoló okiratok átvételére.
____Eredeti-GYHRCSD_023.JPG

Honosítási ünnepség a gyulai városházán 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az esemény Bálint Gergely megható szavalatával indult, az önkormányzat munkatársa Reményik Sándor Erdély magyarjaihoz című költeményét adta elő.

Ezt követően dr. Görgényi Ernő polgármester olvasta fel a rövid esküszöveget, majd egyesével adták át a honosítási okiratokat. Mint azt az önkormányzat tájékoztatójából megtudtuk, a köztársasági elnök által honosított dokumentumok csak az esküszöveg elhangzása után válnak valódi, állampolgárságot igazoló okiratokká.

Ezt követően dr. Görgényi Ernő ünnepi gondolatokkal fordult a megjelentekhez. – Nagy öröm, hogy városunkat választották az állampolgársági eskü letételéhez. Számunkra is ünnep minden ilyen esemény, amikor együtt lehetünk ebből az alkalomból, immáron 5 éve.  Ez a mai esemény csak egy újabb kötelék közöttünk, de mi ettől függetlenül is összetartozunk – emelte ki a polgármester.

A dokumentumátadást Bálint Gergely szavalata zárta. Az ünnepi előadást pezsgős fogadás követte, majd mind a 15 új magyar állampolgár megkapta magyar okmányait is. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)