Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték a dobozi férfi gyilkosát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2016. február 08. 10:30
30 napra előzetes letartóztatásba helyezték a dobozi férfi gyilkosát
A gyilkosság előtt együtt italozott Gyulán a sértett és a gyanúsított
A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte annak a 20 éves gyulai férfinak az előzetes letartóztatását, aki péntek hajnalban megölt egy hajléktalan férfit Gyulán – tájékoztatta lapunkat közleményben dr. Veress Gabriella címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.
____Eredeti-fougyeszseg.JPG

A Békés Megyei Főügyészség épülete

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

A közleményből kiderül, a gyanúsított és a sértett régebb óta ismerték egymást. A gyanúsított ugyan kisebb-nagyobb sérelmek miatt haragudott a sértettre, de ennek ellenére több alkalommal is együtt italoztak. Így volt ez  február 4-én este is. Az italozás során a gyanúsított észrevette, hogy a sértettnél több ezer forint készpénz van, amit el akart tőle lopni.

Miután több kocsmát is végigjártak, február 5-én hajnali 2 óra körül a buszpályaudvarra mentek, hogy ott aludjanak. A gyanúsítottnak az volt a terve, hogy megvárja, amíg a sértett elalszik, akkor veszi el tőle a pénzét. A sértett azonban nem aludt el, ezért a gyanúsított dühös lett, több alkalommal fejbe rúgta őt, aki ettől elvesztette az eszméletét. Ekkor körülbelül 4000 forint készpénzt kivett a kabátjából, és elvette tőle a kését, amivel több alkalommal mellkason szúrta.

Mint írják, a gyanúsított ezek után hazaindult, majd mégis úgy döntött, hogy visszamegy a sértetthez. Ismét többször fejen rúgta, és a késsel legkevesebb 24 alkalommal megszúrta, aminek következtében a sértett a helyszínen meghalt. A gyanúsítottat a cselekmény elkövetése után a lakásán fogta el a rendőrség a reggeli órákban.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt azért, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a már kihallgatott, illetve még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítást meghiúsítaná vagy megnehezítené. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes eltartóztatását 30 napra rendelte el – áll a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)