Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ezer adag meleg ételt osztottak szét Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2015. december 24. 15:00
Ezer adag meleg ételt osztottak szét Gyulán
A helyszínen édességet és jó minőségű használt ruhát is kaptak a rászorulók
Hagyományos ételosztásuk tízéves jubileumának közeledtével ezer adag toroskáposztával készült a rászorulók számára Kisgazda Polgári Egyesület, a Szent György Lovagrend és a Viharsarki Betyárok csapata december 23-án. Az eseményen a meleg étel mellé forralt bort, édességet és jó minőségű használt ruhát is kaptak azok, akik számára nem tudott többet hozni az idei karácsony.
____Eredeti-GYHRCSD_015.JPG

ételosztás a gyulai gazdaudvaron 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Szent László utcai gazdaudvaron 13 órától megrendezett jótékonysági eseményen Balogh Lajos tanácsnok köszöntötte az egybegyűlteket. Ahogy azt az esemény ötletgazdája elmondta, idén már 47. alkalommal szerveznek hasonló rendezvényt, és 2006 óta évente akár több ételosztásra is sort kerítenek.

– Tavaly halászlé volt a menü, amivel nem mellékesen a magyar halakat szerettük volna népszerűsíteni. A fogáshoz akkor túrós csuszát adtunk, és idén is valami igazán finom, tartalmas étel elkészítése volt a célunk, így döntöttünk a toros káposzta mellett, ami mellé még egy kevés pincepörköltet is főztünk – árulta el Balogh Lajos.

–  Az eseményre már két napja készülünk, én budapestről hoztam el az adományruhákat, amiket a Kelenvölgyi Polgárok Köre gyűjtött össze számunkra. Emellett a hely előkészítése és az alapanyagok beszerzése is feladatot adott nekünk, de mindannyian szívesen csináltuk. Én magam is hálás vagyok a Gyulai Gazda és Polgári Egyesület tagjainak és az ő hozzátartozóiknak azért, hogy a mai napon ilyen lelkesedéssel segítik a jótékonykodást – tette hozzá az esemény szervezője.

Arra a kérdésre, hogy ha nem lesz ezer látogatójuk, mihez kezdenek a maradékkal, Balogh Lajos elárulta, nem marad étel a bográcsokban, mert a megmaradt adagokat, kenyeret és édességet ételhordóban hazaviszik majd a helyszínre érkezők. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)