Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Román napokat rendeznek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. október 28. 13:00 • Frissítve: 2015. november 02. 13:00
Román napokat rendeznek Gyulán
November 3-án családi napon vehetnek részt az érdeklődők
Gyulai román napokat rendez Gyula Város Román Nemzetiségi Önkormányzata november 2–6. között a Pomucz téren, a Román Kulturális Központban és a Csónakázó-tónál. Az érdeklődőket megemlékezésre, valamint családi és folklórprogramokra várják.
____Eredeti-roman_kult_kozpont.jpg

A gyulai román kulturális központ 

Fotó: Gyulai Hírlap

A román nyelvű rendezvénysorozat első napján, november 2-án, hétfőn 11 órától Pomucz György szobránál tartanak koszorúzással egybekötött megemlékezést. Az eseményen a Magyarországi Román Ortodox Püspökség, Románia magyarországi nagykövetsége, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata és a gyulai polgármesteri hivatal is képviselteti magát. 14 órától emlékmisével tisztelegnek a híres gyulai román származású személyiségek előtt a Sarkadi úti nagyrománvárosi temetőben.

November 3-án, kedden a gyulai románoknak szerveznek családi napot. A Líceum tér 2. szám alatt található Román Kulturális Központban 17 órakor román nyelvű vetélkedő kezdődik, melynek témája a román nemzetiség történelme és hagyományai.

November 4-én, szerdán 16 órakor A Bánát hegyvidéki női népviselet címmel Sorina Jurj gyűjteményéből nyílik kiállítás a Román Kulturális Központban, 16.30-tól pedig Ioan Gheorghe Olteanu könyvét mutatják be ugyanott. A rendezvényt a Zestrea Gugulanilor együttes 17 órakor kezdődő folklórműsora és táncház zárja.

November 5-én, csütörtökön a fiataloknak szerveznek kirándulást a kétegyházi tájházhoz, ahol román ételeket kóstolhatnak meg. Aznap 18 órától diszkót is szerveznek a Román Kulturális Központban.

November 6-án, pénteken a sportnak jut a főszerep: 14 órától minimaratonban, aerobicban, röplabdában, labdarúgásban, asztaliteniszben és a sakkban is próbára tehetik magukat a generációk a Csónakázó-tónál és Román Kulturális Központban.  19 órakor tábortüzet gyújtanak a résztvevők.

A programokra október 30-ig lehet jelentkezni a 06/66-462-738-as, a 06/70-942-52-84-es és a 06/30-432-37-33-as telefonszámon. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)