Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is lesz séta a mellrák ellen Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2015. szeptember 21. 16:00
Idén is lesz séta a mellrák ellen Gyulán
A kampánnyal a szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságára hívják fel a figyelmet
Október elseje a mellrák elleni küzdelem világnapja. Szerte a világon megmozdulásokkal, sétával, prevenciós tanácsadásokkal és tudományos előadásokkal igyekeznek felhívni a figyelmet az emlőrák korai felismerésének fontosságára. Ehhez csatlakozva idén negyedik alkalommal szervezi meg városunkban az Összefogás az egészségért – séta a mellrák ellen néven meghirdetett rendezvényét a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete. Rendezvényükön színes programok és véradás előzik majd meg a sétát a gyulai Vigadó épületében.
____Eredeti-IMG_7432.jpg

képünkön (balról jobbra): Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója, dr. görgényi Ernő, gyula polgármestere és Dénesné Kereső Irén területi vezető

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Dénesné Kereső Irén, a Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete területi vezetőjének tájékoztatójából kiderült, a zenés, táncos fellépések mellett filmvetítés és a látogatókkal közös torna is színesíti az idei programot. Ezek után indul majd útjára minden résztvevő, hogy a Göndöcs-kerttől a bevárosi hídon át végül a világórához sétáljanak. Itt egy tűzzsonglőr-bemutatója után több száz rózsaszín luftballon elengedésével hívják fel a figyelmet a mellrákkal kapcsolatos szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságára.

Az idei rendezvény fővédnöke, dr. Görgényi Ernő polgármester hozzátette: a civil szerveződések nagyon sokat segíthetnek a prevenció népszerűsítésében, így időben felismerhetők és jóval nagyobb eséllyel gyógyíthatók a betegségek. Azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy sok feladat van még mindezzel kapcsolatban, mert az Egészségügyi Világszervezet egy viszonylag friss felmérése szerint 2013-ban a 45–64 év közötti nőknek mindössze 27%-a jelent meg az ingyenes mellrákszűrésen, és az a cél, hogy ennek aránya egyre magasabb legyen.  

Az idei rendezvényt szeptember 26-án tartják, a programok előtt egy órával, 13 órától már önkéntes véradással segíthetik a Vöröskereszt munkáját az arra vállalkozók. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)