Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai nyári egyetem egyik központi témaköre a mezőgazdaság és az élelmiszeripar

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. szeptember 09. 09:00
A gyulai nyári egyetem egyik központi témaköre a mezőgazdaság és az élelmiszeripar
Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid: A nyári egyetem kiemelten jelentős egy olyan területen mint Gyula
A gödöllői Szent István Egyetem és a gyulai önkormányzat által szervezett nyári egyetem a SMART CITY: innovatív kutatási hálózatok fejlesztése Gyula és Salgótarján városokban című projekthez kapcsolódik. A térítésmentesen látogatható szakmai konferencia szeptember 7. és 11. között a gyulai Vigadóban és a gyulavári kastélyparkban előadásokkal és kiállításokkal várja az érdeklődőket. A nyári egyetem egyik központi témaköre a turizmus és az egészségturizmus, a másik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar. Ebben a témában tart előadást szeptember 11-én, pénteken 13 órától a gyulavári kastélyban dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a Herman Ottó Intézet főigazgatója.
____Eredeti-gyulavari_kastely01_osz.JPG

a gyulai nyári egyetem másik fő helyszíne: a gyulavári kastély

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid beszámolójának középpontjában a tanyafejlesztési program áll, valamint elemzi a fejlesztési lehetőségeket a tanyavilágban. A Gyulai Hírlapnak a Herman Ottó Intézet főigazgatója elmondta, a tanyafejlesztési program 2011-ben indult útjára hazánkban, egy több évtizedes hiányt pótolva. Az elmúlt négy esztendőben több ezer tanyagazda és tanyasi közösség jutott támogatáshoz egyéni és közösségi céljaik megvalósításához. Mint kifejtette, ez a hazai támogatási forma az egyik leggyorsabb (90 nap), legegyszerűbb és legrugalmasabb eljárásrendben működő rendszer, melyet e kezdetektől a Herman Ottó Intézet és jogelődjei „gondoznak”.

– Mára elmondhatjuk, hogy tanyák százai újultak meg, piacok épültek, valamint termelő beruházások jöttek létre a tanyákon élő emberek életminőségének és gazdasági versenyképességének javítása érdekében – fogalmazott dr. Mezőszentgyörgyi Dávid.

A szakember hangsúlyozta, nagyon fontos minden olyan kezdeményezés – így a nyári egyetem is –, mely a szakmai és érdeklődő közönség ismereteinek bővítésére szolgál, valamint kiemelten jelentős egy olyan területen mint Gyula, amely környékén nagyon sok mezőgazdaságból élő gazdálkodó lakik. Végül hozzáfűzte: az a tudásátadási forma – a szaktanácsadási tevékenység mellett – talán a leghatékonyabb módja a célzott információk átadására és megismerésére.

A rendezvényekre a nyariegyetem.gyula@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni. Az érdeklődőknek azt is fel kell tüntetniük a levélben, hogy melyik napon kívánnak ellátogatni a programokra.

A rendezvény részletes programját itt tekinthetik meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)