Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gál Ferenc Főiskola veszi át gyulai felsőoktatási képzést

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. november 22. 14:15
A Gál Ferenc Főiskola veszi át gyulai felsőoktatási képzést
Dr. Görgényi Ernő: teljessé válhat a helyi egyházi köznevelési rendszer
A tervek szerint a következő év februárjától a Gál Ferenc Főiskola keretében folytatódik a gyulai egészségtudományi, egészségturisztikai és szociális felsőoktatási képzés. Ahogy az arról szóló, november 22-i sajtótájékoztatón kiderült: a Szent István Egyetem szenátusa október 28-i ülésén döntött az átadásról.
____Eredeti-gorgenyi_szentiegyetem_sze.jpg

Dr. Görgényi Ernő a gyulai városháza ovális termében tartott sajtótájékoztatót 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A Gál Ferenc Főiskola egyházi felsőoktatási intézmény, fenntartója a Szeged-Csanádi Egyházmegye. Mint kiderült, az átvétel célja, hogy az egyházi fenntartásban emelkedő színvonalú, korszerű képzések biztosítsák elsősorban a térség munkapiaci igényeit, az egészségügyi és szociális ellátás szakemberigényét. 

A sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta: a Szent István Egyetem szenátusa egyhangúan támogatta, hogy a gyulai Egészségtudományi Intézetet átadják a Gál Ferenc Főiskola részére, ahol a képzés nemcsak folytatódik, de meg is újul majd. 

A városvezető hozzátette: a közös munka egyik célja az, hogy Gyula Város Önkormányzata segítsen az oktatás feltételeinek megteremtésében, így továbbra is térítésmentesen biztosítják az önkormányzati épületet, ahogy az eddigi fenntartóknak is. 

– Meggyőződésem, hogy nagyon jól jár Gyula városa azzal, hogy a Gál Ferenc Főiskola veszi át a gyulai felsőoktatás fenntartói feladatait. Ez az intézmény képes biztosítani a helyi felsőoktatás jövőjét, mert a Szeged-Csanádi Egyházmegye már most is egy kiterjedt köznevelési rendszert tart fönn – emelte ki a polgármester.

– Mindezzel teljessé válhat a helyi egyházi oktatási, köznevelési rendszer, ugyanis így az óvodától a diplomáig a köznevelési rendszer teljes spektrumát átfogja majd az egyházi intézményrendszer – tette hozzá. 

Az ügy részleteiről a soron következő képviselő-testületi ülésen dönt majd a városvezetés.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)