Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepel a gyulai húsipar: Dékány Ferenc életműdíjat, a Gyulahús Kft. két újabb termékdíjat kapott

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. szeptember 03. 14:49 • Frissítve: 2015. szeptember 03. 21:15
Ünnepel a gyulai húsipar: Dékány Ferenc életműdíjat, a Gyulahús Kft. két újabb termékdíjat kapott
A Gyulahús Kft. a két újabb termékdíjon felül a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíját is megkapta
Öt kitüntető címmel ismerték el a gyulai húsipart és az ágazatban dolgozó helyi szakembereket a Magyar Termék Nagydíj idei átadóján. Dékány Ferenc, a Deka Union Kft. tulajdonosa életműdíjat és Magyar Termék Nagydíjat vehetett át, míg a Gyulahús Kft. két újabb termékdíjon felül a Gazdaságért Nívódíjat is megkapta a tartósan biztosított kiváló minőség elismeréseként és a magyar gazdaság jó hírének öregbítéséért. A díjakat szeptember 3-án adták át az Országházban.
____Eredeti-DSC_5624.JPG

az országházban ünneplik a gyulai húsipart

Fotó: Gyulai Hírlap – Kiss Zoltán

A Magyar Termék Nagydíj pályázat keretében immár 18. alkalommal díjaztak olyan vállalkozásokat, amelyek innovációra épülő, kiváló minőségű termékeikkel hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez és a hazai exportpiac bővüléséhez. Idén 37 kategóriában lehetett pályázni a cím elnyerésére. A mostani díjazottakkal együtt 1998 és 2015 között 543-ra emelkedett azoknak a cégeknek a száma, amelyek jogosultak a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet használatára.

Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője a díjátadó után lapunknak elmondta: vállalatuk idén két Magyar Termék Nagydíjban részesült, a gyulai szalámi és a Gyulai kézműves kolbászcsalád is megkapta a tanúsító védjegyet. Daka Zsolt úgy fogalmazott: az elismerés visszaigazolja az elmúlt évek átgondolt és megfeszített munkáját.

A húsipari cég a pályázati rendszer egyik nívódíjat is elnyerte, az elismerést Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke adta át Daka Zsoltnak. A kitüntető címet 2005 óta azoknak a vállalkozásoknak ítélik oda, amelyek már többször már megkapták a Magyar Termék Nagydíjat.

Daka Zsolt kiemelte: eddig kilenc gyulai, nagyüzemi húsipari termék, illetve termékcsalád érdemelte ki a tanúsító védjegy használatát. A cégvezető hozzátette: a díj nemcsak a Gyulahús, hanem a településen folyó nagyüzemi húsfeldolgozás számára is hatalmas elismerést jelent.

Dékány Ferenc a cége által gyártott debreceni páros kolbászért vehetett át termékdíjat, továbbá az élelmiszeriparban eltöltött több évtizedes elkötelezett, magas szintű szakmai munkájáért a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életműdíját is megkapta. Fia, egyben a családi vállalkozás ügyvezetője, Dékány Attila megkeresésünkre elmondta: édesapja számára óriási megtiszteltetés a díj, hiszen az országban másodikként kaphatta azt meg. Mint megtudtuk, a sokak által kolbászkirályként emlegetett szakember eddig tizenötször hozta el a Magyar Termék Nagydíjat.

– Édesapám viccesen úgy szokott fogalmazni, hogy 81 év óta gyárt kolbászt, hiszen már az édesanyja hasában is ezt csinálta. Hentesfamíliából származik, így gyakorlatilag gyerekkora óta ezzel foglalkozik – mesélte Dékány Attila. A cég tulajdonosa 35 évig dolgozott a Gyulai Húskombinátnál, majd 13 évig a Csabahúsnál, hat éve pedig saját vállalkozást alapított fiával.   

A díjátadó ünnepségen dr. Görgényi Ernő is részt vett. A polgármester lapunknak kifejtette: a Gyulahús Kft. és Dékány Ferenc elismerése ismét azt bizonyítja, hogy a gyulai húsipar reneszánszát éli.

A városvezető hangsúlyozta: az önkormányzati tulajdonú Gyulahús árbevétele és nyeresége folyamatosan növekszik, és megalapítása óta számos nívós elismerést tudhat magáénak. Emlékeztetett rá: a gyulai kolbász idén májusban két aranycsillagos minősítést kapott Brüsszelben. A polgármester azt is mondta: a most elnyert díjak azt bizonyítják, hogy a cégnél dolgozó szakemberek magas színvonalon végzik munkájukat.

Dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője szintén jelen volt az ünnepi eseményen. Kérdésünkre kiemelte: a gyulai vágóhíd megépítése új lendületet adhat a gyulai húsiparnak.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)