Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Sebő-együttes több szállal is kötődik Gyula városhoz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2015. augusztus 20. 07:00
A Sebő-együttes több szállal is kötődik Gyula városhoz
Sebestyén Márta, Andrejszki Judit és a Sebő-együttes koncertjével koronázzák meg Gyulán az augusztus 20-ai ünnepséget
____Eredeti-sebo-egyuttes_csuszi.JPG

a sebő-együttes

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Sebestyén Márta, Andrejszki Judit és a Sebő-együttes koncertjével koronázzék meg Gyulán az augusztus 20-ai ünnepséget. Az esti népzenei koncert előtt is számos programmal várják az érdeklődőket a várkertben. A gyerekeknek játszóházzal és mesekoncerttel kedveskednek a szervezők. Idén Gajda Róbert kormánymegbízott mond ünnepi beszédet.

A Gyulai Hírlapnak Perger László, a Sebő-együttes tagja elmondta, a két Kossuth-díjast is felvonultató esten mindenből kapnak egy kicsikét a gyulaiak: az est repertoárjából nem maradhatnak el az ünnepi hangulatot megteremtő dalok. Emellett két jubileumra is emlékeznek műsorukban: idén lenne 100 éves a neves dél-alföldi tekerőlantos, Bársony Mihály, akitől Sebő Ferenc is tanult zenélni, valamint 90 éve született Nagy László költő, akitől számos verset földolgozott az együttes. A Sebestyén – Andrejszki páros reneszánsz és barokk tételekből álló régizene-koncertet ad.

Perger László lapunknak elmondta, a zenekar nemcsak nagyon szeret Gyulán játszani, de sok szál is fűzi városunkhoz. Anyai nagybátyja gyulai, a zenekar másik oszlopos tagja, Barvich Iván is Gyulán született, akárcsak a Sebő-együttes egyik – néhány éve elhunyt – alapítója Halmos Béla.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)