Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Téglás zenekar erdélyi és felvidéki muzsikával mulattatta a népet a gyulai Világóránál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • KULTÚRA • 2015. augusztus 06. 18:00
A Téglás zenekar erdélyi és felvidéki muzsikával mulattatta a népet a gyulai Világóránál
A hangulatos népzene mintegy száz járókelőt késztetett maradásra
____Eredeti-GYHRCSD_0037.JPG

a téglás zenekar muzsikált a gyulai világóránál

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Erdélyi és felvidéki népzenével mulattatta hallgatóságát a több mint negyed évszázada alakult Téglás zenekar augusztus 4-én, a gyulai Világóránál. A hangulatos népi muzsika pillanatok alatt szép számú zenekedvelő közönséget toborzott össze a téren, akik közül sokan a zenészekkel együtt danolták végig a nótákat. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult koncerten vendégmuzsikusok is csatlakoztak az együtteshez.

Téglás Ferenc (hegedű, ének), Patyi Zoltán (hegedű, gardon), Nagy Gábor (brácsa, duda) és Csepregi András (nagybőgő) felcsíki csárdásokkal indította az estét, majd egy felvidéki kalandozásra invitáltak minket a zenészek. A felcsendülő dallamok szárnyán egészen Magyarbőd falujához repülhettünk, Potta Géza abaújszinai prímásra emlékezve. Ezután egy különleges dudaszóló következett, melyet Nagy András előadásában hallhattunk, aki a felvidéki dudások játékának Bartók Béla-féle gyűjtése szerint muzsikált nekünk.

Később ismét Erdélyben „barangolhattunk”, mely során a banda három vendégmuzsikussal is kibővült. A zenekar Téglás Gergellyel (gitár), Téglásné Müllek Tímeával (ének) és Fazekas Auréllal (cajon) kiegészülve sajátos hangzású népdalfeldolgozásokkal szórakoztatta az egybegyűlteket.

A Téglás zenekar magával ragadó ízes muzsikája mintegy száz járókelőt késztetett maradásra. A közönség egy része - szemmel láthatóan - nehezen tudta megállni, hogy ne perdüljön táncra a mulattató muzsika hallatán, ennek ellenére többségük mégis inkább a visszafogott „egyet jobbra-egyet balra” mellett maradt. A nóták legjavát ugyanakkor a publikum is őszinte lelkesedéssel énekelte együtt a zenészekkel. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)