Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Isten éltesse a 90 esztendős Szilágyi Györgyné Julika nénit!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. augusztus 06. 14:30
Isten éltesse a 90 esztendős Szilágyi Györgyné Julika nénit!
Julika néni egy évvel ezelőttig minden nap megivott egy deci vörösbort
____Eredeti-IMG_3150.JPG

a 90 éves  Szilágyi Györgynét köszöntötte a gyulai városvezetés

Fotó: Gyulai Hírlap – Fekete Cintia

90. születésnapja alkalmából Szilágyi Györgynét lepte meg otthonában a gyulai városvezetés augusztus 6-án. Az ünnep okán Kónya István alpolgármester, Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző és Kiss Tamásné önkormányzati képviselő virágcsokorral, a miniszterelnök által aláírt emléklappal és joghurttortával ajándékozta meg a szépkorú asszonyt.

Szilágyi Györgyné 1925. július 9-én született Gyulaváriban. Egy lánytestvére van. Julika néni évtizedekig a valamikori Gulyás csárda szakácsnője volt, onnan ment nyugdíjba. Férjével 1945 szeptemberében házasodtak össze. Frigyükből két gyermekük született, egy fiú és egy lány, majd három unokával és öt dédunokával áldotta meg őket a sors.

Julika néni régebben rengeteget kirándult a férjével, motorral járták be az országot. Gyermekeikkel majdnem minden hétvégén eljártak horgászni is. Lányuk, Erdei Imréné elmondása szerint, szülei mindig is szép házasságban éltek. Hatalmas kertjükben sok szőlőt termesztettek, amiből bort készítettek.

____Eredeti-IMG_3162.JPG

A 90 esztendős Szilágyi Györgyné Julika néni

A szépkorú asszony mai napig életvidám, a Jó ebédhez szól a nóta című műsort pedig rendszeresen végigénekeli. Julika néni emellett igen jó étvágyú, naponta hatszor étkezik, és – mint mondta – neki minden étel a kedvence. Lánya a szomszédban lakik és naponta többször is meglátogatja őt, de gondozónők is járnak hozzá, akikkel sétálgatni, tornázni és tévézni is szokott.

A 90 éves néni nem ismeri a hosszú élet receptjét, azt viszont biztosan tudja, hogy sokat dolgozott életében, hisz édesapja már 14 éves korában magával vitte a földekre. Julika néni lányától azt is megtudtuk, hogy a szépkorú asszony egy évvel ezelőttig minden nap megivott egy deci vörösbort és időnként még ma is megiszik egyet. Talán épp ebben rejlik a hosszú élet titka?!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)