A padlizsánt 100–250 forintért kínálták a standoknál
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
Idén lényegesebb kevesebben árulnak padlizsánt a gyulai piacon, mint az elmúlt években. Az árusok többsége szerint a szűkebb a felhozatal oka az lehet, hogy a termelők alkalmazkodtak a gyér kereslethez, magyarán egyre kevesebben termesztik a környéken a tojásgyümölcsöt.
Mint megtudtuk, a padlizsán iránt augusztusban és szeptember nő meg a kereslet, ilyenkor a legtöbben zöldségkrémet készítenek belőle. A tojásgyümölcs ára a szezon elején, májusban 300–400 forintról indult, ez azonban azóta jócskán lement, jelenleg 200–250 forintért árulják kilóját az elárusítóasztaloknál, sőt olyan standot is találtunk, ahol 100 forintba került a kisebb méretű, jégverte zöldség. Az árusok kérdésünkre azt is elmondták: a jó padlizsán ismérve a fényes héj és az élénkzöld, kissé tüskés szár.


























