Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szemügyre vette Gyulát a Virágos Magyarországért környezetszépítési verseny zsűrije

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. június 29. 19:40
Szemügyre vette Gyulát a Virágos Magyarországért környezetszépítési verseny zsűrije
A zsűritagok a várkertet, a várfürdőt, a Csigakertet, a Béke Sugárúti Óvodát, a Göndöcs-kertet és a gyulai templomkerteket is megnézték
Gyula városa újfent megméretteti magát a Virágos Magyarországért környezetszépítési versenyen. A négytagú zsűri június 29-én látogatott el településünkre, ahol több helyszínt, így például a várkertet, a várfürdőt, a Göndöcs- és a Csigakertet, valamint a gyulai templomok környékét is szemügyre vették.
____Eredeti-IMG_0015.JPG

A szakmai zsűri a városháza előtt

Fotó: Gyulai Hírlap – Fekete Cintia

A Gyulai Hírlapnak Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész elmondta, az idei verseny tematikája egyre inkább közelít az európai verseny elvárásaihoz.

____Eredeti-IMG_0042.JPG

Szászné dr. Várkonyi Adrienn:  Ebben az évben kiemelt téma a templomkert

- Annak ellenére, hogy két éve megnyertük ezt a versenyt és a tavalyi Entente Florale Europe virágosítási versenyen arany minősítést szereztünk, úgy érezzük, hogy nem szabad elhagynunk ezt a terepet és minden évben jelentkezünk az országos megmérettetésre. Az idei évben a környezetvédelmi szempontokon túl a civil részvételre, a virágosításra és a történelmi emlékhelyek környezetére is nagy hangsúly került. Mindemellett ebben az évben kiemelt téma a templomkert, így a zsűrivel a gyulai templomok környezetét is megnéztük – tájékoztatta lapunkat Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész.

A „gyulai városnézésen” Rárósiné Tapodi Petronella, Hódmezővásárhely főkertésze, a szakmai zsűri elnöke, Pirosné Blénessy Erika, a Magyar Turizmus Zrt. Dé-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának marketingmenedzsere, Hegedűs László, a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal várüzemeltetési csoportjának csoportvezetője és Kelemen Zoltánné, a csoport munkatársa vettek részt.

A látottakat Rárósiné Tapodi Petronella értékelte. Mint hangsúlyozta, a gyulai városvezetés, illetve a főkertész és a mögötte álló apparátus jól gondolja, hogy az arany minősítés ellenére töretlenül folytatnia kell a versenyben való részvételt.

____Eredeti-IMG_0031.JPG

Rárósiné Tapodi Petronella:  Gyula egy szép, dinamikusan fejlődő város

- Ennek a versenynek az a célja, hogy minél több olyan település jöjjön létre Magyarországon, amely zöldfelületileg, illetve épített környezetében megállja a helyét, akár európai szinten is. Ennek jegyében a mai napon egy hosszú sétát tettünk Gyulán, mely során a tavalyi európai zsűrizés helyszíneit is végigjártuk. Azt mondhatom, hogy Gyula egy szép, dinamikusan fejlődő város.  Jó látni, hogy a városvezetés és a szakma nemcsak a várkertre és a fürdő környékére összpontosít, de a központ is kellemes kikapcsolódásra ad lehetőséget az ide látogatóknak. Itt profizmussal állunk szemben – fejtette ki Rárósiné Tapodi Petronella.

A zsűri tagjai a várkertet, a Csigakertet, a várfürdőt, a Béke Sugárúti Óvodát, a Göndöcs-kertet és a gyulai templomkerteket nézték meg, mely során a virágos és zöldterületek mellett a padok és hulladékgyűjtők állapotát is megfigyelték.

Bányai György, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. üzemvezető-helyettese lapunknak elmondta, plusz feladatokkal nem készültek a mai látogatásra.

- Amikor a Virágos Magyarországért zsűrije ellátogat hozzánk, az mindig egy jeles nap számunkra, mert ilyenkor a szakma ellenőriz bennünket, de éppúgy mint máskor, most is a mindennapos ütemtervünknek megfelelően végeztük a munkát. Teendőink között szerepel a fűnyírás, a virágok elszáradt részeinek a leszedése, a talaj átkapálása, fellazítása és a gaztalanítás. Jövő héten újra elkezdjük nyírni a sövényeket is az Ajtóssy-n, a Schereren és a Jókai utcában is. Nyáron a legfőbb feladatunk az egynyári virágfelületek gondozása és a növények életbentartása, így a mai naptól két műszakban kezdjük el öntözni a virágokat – tette hozzá Bányai György.

A Virágos Magyarországért környezetszépítési verseny ünnepélyes díjátadóját idén ősszel rendezik meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)