Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mindent szedjünk le a fenyőről, mielőtt kirakjuk!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. január 03. 15:46
Mindent szedjünk le a fenyőről, mielőtt kirakjuk!
Hamarosan vízkereszt, elkezdődik a karácsonyfák begyűjtése

A héten elkezdik az ingatlanok elé kirakott karácsonyfák elszállítását a Gyulai Közüzemi NKft. munkatársai – tudtuk meg Bányai Györgytől, a cég üzemvezető-helyettesétől, aki arról is beszámolt, hogy a városi karácsonyfákat hétfőn bontják le.

A szakember kifejtette: a hagyomány szerint vízkeresztkor, január 6-án kell leszedni a fát, ezért a héten már biztosan találnak az utcára kirakott fenyőt.

Hozzátette: a karácsonyfákat a zöldhulladék elszállítási napjain gyűjtik össze egy kisteherautóval, vagyis akkor érdemes kitenni őket az út mellé, amikor a zöld kukát.

Az üzemvezető azt kérte a lakosoktól, hogy mielőtt kirakják a fát, mindent szedjenek le róla, beleértve a díszeket, a világítást, a szaloncukor-akasztót és a csillagszórót is, hiszen ezek tönkretehetik a gépeiket a fenyők bedarálásakor.

Elmondta: az összegyűjtött fákból a komposztálótelepen készítenek mulcsot.

A városi karácsonyfák ágait szintén bedarálják, a törzsüket pedig, feldarabolás után, rászorulók szokták megkapni.

Bányai Györgytől azt is megtudtuk, a fenyők begyűjtését gyakorlatilag addig végzik, ameddig találnak kidobott növényt; volt, hogy még áprilisban is raktak ki fát az egyik lakótelepen.

Az is előfordult, hogy valaki a cég munkatársait megelőzve szedett össze karácsonyfákat a városban, vélhetően felaprította őket tűzifának.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)