Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mindannyiunk büszkesége – Felkerült a két nemzetközi aranycsillag a gyulai kolbászra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. június 04. 22:30
Mindannyiunk büszkesége – Felkerült a két nemzetközi aranycsillag a gyulai kolbászra
Világszintű elismeréssel jutalmazta a Gyulahús Kft. termékét a Nemzetközi Íz és Minőség Intézet
Korábban a Gyulai Hírlapban már beszámoltunk arról, hogy a brüsszeli székhelyű, termékminősítő nemzetközi szervezet, az International Taste & Quality Institute két aranycsillagos minősítést ítélt oda büszkeségünknek, a gyulai kolbásznak. A Superior Taste Award díját Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője, dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Csizmadiai Imre, a cég kereskedelmi igazgatója vette át június 4-én este a belga fővárosban.
____Eredeti-image13.JPG

Dr. Görgényi Ernő és Daka Zsolt a brüsszeli díjátadón

Fotó: Csizmadia Imre

Delegáltjaink az Internet segítségével élőben tájékoztatták a média képviselőit az eseményről a Gyula Televízió stúdiójában.

Dr. Görgényi Ernő kifejtette, az, hogy a Gyulahús Kft. két aranycsillagot kapott egy nagyon rangos nemzetközi gasztronómiai ételminősítő versenyen, újabb tanúbizonyságát adta annak, hogy a gyulai húsipar reneszánszát éli, hiszen mint ahogy 1910-ben ifj. Balogh József, majd 1935-ben Stéberl András gyulai kolbásza is aranyérmet kapott Brüsszelben, most, 2015-ben a Gyulahús Kft. termékét is elismerték nemzetközi szinten.

____Eredeti-_DSC5927.JPG

Sajtótájékoztató a brüsszeli díjátadóról

- Büszkék lehetünk arra valamennyien Gyulán, hogy van egy olyan önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság a városban, amelyik megállja a helyét egy nemzetközi versenyben német, amerikai, olasz, vagy japán élelmiszeripari cégekkel szemben, és legalább olyan jó, vagy jobb eredményt tud elérni. Büszkék lehetnek a Gyulahús Kft. dolgozói is, hiszen bebizonyították, hogy a szakmát világszinten is magas színvonalon tudják, és képesek arra, hogy olyan terméket állítsanak elő, melyet nagyra értékelnek Brüsszelben is – fogalmazott a városvezető.

____Eredeti-DSCF2292m.jpg

Büszkék lehetnek a Gyulahús Kft. dolgozói is

A versenyre idén több mint kétszáz országból érkezett nevezés, a bírálatra 1100-nál is több tesztelésre szánt mintát küldtek be a pályázók. A bírák a legnevesebb, legmagasabb presztízsű európai kulináris és sommelier szervezetekből kerültek ki, többek között francia, görög, spanyol, svéd szakmai körökből. A 14 tagból álló zsűri egy, két és három aranycsillagot oszthatott ki.

Daka Zsolt hangsúlyozta, a Nemzetközi Íz és Minőség Intézet az egyetlen olyan nemzetközi szervezet, amely a bírálathoz vaktesztet használ, így elfogultság nélkül ítélik meg a termékeket több szempont alapján, úgymint például az illat, az íz, a megjelenés és az összbenyomás.

- A gyulai kolbász számos olyan neves versenytárssal versengett, mint például az Amstel sör. A gyulai kolbász két aranycsillagot kapott, ezzel a figyelemre méltó termékek kategóriájába került. Az elismeréssel a gyulai kolbász neve tovább erősödött Európában valamint világszerte, és a díj minden bizonnyal hozzájárul ahhoz, hogy tovább bővítsük exportpiacainkat – mondta a Gyulahús Kft. ügyvezetője.

A Superior Taste Award minősítéshez kapcsolódó logót három évig tűntethetik fel a gyulai kolbászon.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)