Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A 2014-2020-as uniós pénzügyi ciklus pályázati lehetőségeiről tájékozódhattak a vállalkozók Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. június 04. 15:00
A 2014-2020-as uniós pénzügyi ciklus pályázati lehetőségeiről tájékozódhattak a vállalkozók Gyulán
A GINOP roadshow-t a Békés Megyei Önkormányzat és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara indította el
____Eredeti-IMG_8092.JPG

A GINOP Roadshow gyulai állomásán

Fotó: Gyulai Hírlap – Fekete Cintia

A Békés Megyei Önkormányzat és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gyulán is megrendezte GINOP roadshow-ját június 4-én, a városháza dísztermében. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programhoz kapcsolódó fórumsorozat kilencedik, gyulai állomásán a 2014-2020-as Európai Uniós pénzügyi ciklus pályázati lehetőségeiről tájékozódhattak a résztvevők.

____Eredeti-IMG_8094.JPG

Zalai Mihály: Békés megyében különösen fontos, hogy a cégtulajdonosok éljenek a pályázati lehetőségekkel

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a programsorozat céljáról beszélt.

- Két évvel ezelőtt elindítottuk ezt a fórumsorozatot. Korábban a területfejlesztési operatív program kapcsán az önkormányzatokat, önkormányzati képviselőket tájékoztattuk a pályázati lehetőségekről, most a vállalkozásokat, cégvezetőket vettük célba - mondta Zalai Mihály.

A megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, legfőbb szándékuk az volt, hogy egy olyan általános útmutatással szolgáljanak a vállalkozók számára, mely megalapozza a jövőbeni sikeres pályázatokat. Zalai Mihály szerint Békés megyében különösen fontos, hogy a cégtulajdonosok éljenek ezen lehetőségekkel, hiszen ezáltal őrizhetik meg versenyképességüket, valamint a megye fejlődéséhez is hozzájárulhatnak.

- A megyei önkormányzat és a kereskedelmi és iparkamara részéről nagyon ígéretes ez a kezdeményezés – ezt már dr. Kovács József országgyűlési képviselő jegyezte meg, aki szerint valóban szükségszerű a tájékoztatás, hiszen a pályázatok terén sok nehézséggel kell szembenéznie az országnak, tekintve, hogy hazánk még nem régóta tagja az uniónak.

____Eredeti-IMG_8105.JPG

Dr. Kovács József: Ez egy olyan terület, amelyben lépéshátrányban vagyunk

- 2007-ben indult, hogy az Európai Unió által Magyarországra vonatkozóan is kiírásra kerültek a pályázatok. Ez egy olyan terület, amelyben mindenféleképpen lépéshátrányban voltunk, sőt, vagyunk még a mai napig is. Olyanfajta torlódás van ebben a pillanatban a pályázatok befejezését, elszámolását illetően, ami a figyelmünket arra hívja fel, hogy nincs kellő tapasztalatunk, rutinunk abban, hogy segíteni tudjunk. Ez azzal jár, hogy vannak olyan pályázatok is, amelyeket nem sikerül realizálni – fejtette ki dr. Kovács József.

Hódsági Tamás, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy bár eddig még csak egy tendert írtak ki, várhatóan hamarosan megjelennek a GINOP további pályázati kiírásai is. Az elnök arról is szót ejtett, hogy kormányzati szándékok szerint ebben az európai uniós pénzügyi ciklusban a magyar kormány a források, mintegy 60 százalékát kívánja gazdaságfejlesztésre fordítani. Ez persze nem kizárólag a vállalkozásokat, hanem a gazdaságfejlesztés egyéb szereplőit is érinti.

Hódsági Tamás a gazdaságfejlesztés három részéről, így a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programról (TOP), a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programról (GINOP), és a Közép-Magyarországi Operatív Programról (KMOP) is említést tett.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)