Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula város egymillió forinttal segíti a kárpátaljai Gyulát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2015. június 04. 11:30
Gyula város egymillió forinttal segíti a kárpátaljai Gyulát
A gyulai Őszidő Közalapítványnak köszönhetően az adomány a napokban megérkezett a névrokon községbe
____Eredeti-karpataljai_gyula.jpg

a kárpátaljai gyula

Fotómontázs: Gyulai Hírlap

A gyulaiak pénzadománnyal segítik a kárpátaljai Gyulát. Ebből az alkalomból utazott városunk delegációja a ma Ukrajnában található névrokon településre.

Gyula Város Önkormányzatának képviselő-testülete még az áprilisi testületi ülésen döntött arról, hogy az ukrajnai állapotok miatt segítséget nyújt a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai Gyula nevű településnek. Akkor a képviselő-testület egymillió forint pénzadományt szavazott meg a községnek, amit a településen élők élethelyzetének javítására kell fordítsanak. A pénzadomány eljuttatásának érdekében a képviselő-testület a város egyik közalapítványát, az Őszidő Közalapítványt bízta meg, melynek köszönhetően az adomány a napokban megérkezett a kárpátaljai Gyulára.

A Gyulai Hírlapnak Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere elmondta, a kárpátaljai Gyula településsel több éves kapcsolat áll fent, a falu száz százalékban magyarok lakta, nagyon szorgalmas és dolgos emberek élnek ott.

- Az ukrajnai háborús helyzet miatt megnehezedtek az életkörülmények, leálltak az amúgy is szűkös fejlesztési lehetőségek. Éppen ezért fontos nekik minden segítség és kapcsolat, jelenleg a település a majdnem kész óvoda megnyitásáért küzd, amely főképpen nyugati adományokból és a helyiek önkéntes munkájából épült fel, de a teljes üzemkész állapothoz még több millió forintra lenne szükség, ami jelenleg hiányzik. A település 1400 lakójából mintegy 100 gyermek, így rendkívül fontos lenne, hogy végre óvoda is legyen a településen, mert ez még 23 ember munkahelyét jelentené a településen. A támogatókat ezúton is keressük, mindamellett, hogy a nyáron a város és civil szervezetek nyári táboraiba 20 gyermeket látunk vendégül – fejtette ki a városvezető.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)