Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint fél tonnányi szemetet gyűjtött a polgármesteri hivatal, a Járási Földhivatal és a Gyulai Városszépítő Egyesület

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. május 15. 19:00
Több mint fél tonnányi szemetet gyűjtött a polgármesteri hivatal, a Járási Földhivatal és a Gyulai Városszépítő Egyesület
A TeSzedd Országos Hulladékgyűjtési akció legfontosabb üzenete a szemléletformálás
____Eredeti-_DSC4989.JPG

A Gyulai Polgármesteri Hivatal dolgozói és a Gyulai Járási Földhivatal munkatársai Gyulaváriban szedték a szemetet

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Gyulai Polgármesteri Hivatal dolgozói a kezdetektől fogva részt vesznek a TeSzedd Országos Hulladékgyűjtési akcióban, idén immáron ötödik éve csatlakoztak a kezdeményezéshez. Áldásos tevékenységükhöz társultak a Gyulai Járási Földhivatal munkatársai és a Gyulai Városszépítő és Környezetvédő Egyesület tagjai is.

____Eredeti-10956982_1038717726158087_42740004_n.jpg

A Gyulai Városszépítő és Környezetvédő Egyesület az elkerülő úton szedte a szemetet

Míg a két hivatal Gyulaváriban szedte a szemetet, az egyesület 10 tagja dr. Németh Endre elnök és Ferenczi István titkár vezetésével az elkerülő utat tisztította meg a hulladékoktól. Huszonnégyen összesen több mint fél tonnányi, mintegy 80 zsák szemetet gyűjtöttek össze.

A Gyulai Hírlapnak Szabóné Kurta Julianna, a mérnöki osztály munkatársa, az akció koordinátora elmondta, Gyula város 2011 óta vesz részt az országos szemétszedésben. A polgármesteri hivatal különböző osztályainak munkatársai minden évben példát mutatnak a hulladékgyűjtésben. Két éve minden tíz főnél nagyobb csoport csatlakozhat a programhoz, így idén számos kisebb csapatot is láthattak takarítani a gyulaiak.

Sióréti László műszaki titkár évek óta részt vesz a munkában. Véleménye szerint az akciónak legfontosabb üzenete a szemléletformálás, hogy a gyerekeket környezettudatos életmódra neveljük. Évek óta él Gyulaváriban, és örömmel tapasztalta, hogy a városrész lakói jellemzően rendben tartják a saját ingatlanjuk előtti portát, a közterületeken pedig évről-évre kevesebbet szemetelnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)