Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Zanzibár együttessel járja az országot a gyulai Pre-Load zenekar

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fekete Cintia • KULTÚRA • 2015. április 01. 09:00
A Zanzibár együttessel járja az országot a gyulai Pre-Load zenekar
A Pre-Load Metallica tribute zenekar 2013 óta koptatja a deszkákat
Eredeti-pre-load.JPG

A gyulai Pre-Load zenekar

Fotó: Gyulai Hírlap – Fekete Cintia

Márciusban országos turnéra indult a Pre-Load nevű Metallica tribute zenekar: a 2003-ban alakult gyulai banda előzenekarként járja az országot a 15 éves pop-rock együttessel, a Zanzibárral.

Az ifjú banda frontemberi posztját Menyhért „Csiga” Csaba tölti be, akit más helyi bandából is ismerhetünk. A Pre-Load élén basszusgitárjától megválva szórakoztatja a népet, miközben erőteljes, karcos hangon, teljes odaadással „tolja” a Metallica-nótákat. A zenekarban Fazekas Attila és Kurta Ferenc ragadott gitárt, a basszushúrokat Czeglédi Sándor feszíti, a dobok mögé pedig Kováts Szabolcs ült be.

A Gyulai Hírlapnak Menyhért „Csiga” Csaba elmondta, valójában Kováts Szabolcs és Kurta Ferenc ötlete nyomán alapítottak metál bandát, és azért épp a Metallicára esett a választásuk, mert ebben a zenei stílusban ők vívták ki a srácok legnagyobb tiszteletét.

- A zenekar neve utal arra, hogy csak a korszakalkotó csapat Load lemez előtti albumairól játszunk, mert úgy gondoljuk, hogy addig volt igazán kemény a Metallica! Ezért lett a nevünk Pre-Load – mesélte el lapunknak a névválasztás történetét a frontember.

A kétéves együttes nem szűkölködik fellépésekben. Mint azt az énekes elmondta, havonta legalább kétszer lépnek színpadra, a Reckless Roses-sal és a Zanzibárral közös turné keretében pedig az ország különböző pontjain „csapatják a bulikat”.

A koncertsorozat második állomásaként – Szeged után – a közelmúltban már Gyulát is meghódította a hármasforgat. Menyhért „Csiga” Csaba hozzáfűzte, az aktuális projekttől főként hírnevet és újabb fellépési lehetőségeket remél a csapat.

A Gyulai Hírlapnak Terecskei Rita, a Zanzibár énekese elárulta, nekik kifejezetten bejön a Pre-Load játéka, ezért is döntöttek a gyulai formáció mellett. Gyulai zenészeink muzsikáját tehát még a „nagyok” is elismerik, így ki tudja, talán a Zanzibár után más együttesek is szemet vetnek majd a gyulai Pre-Loadra.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)