Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hatvankilencen futottak a gátőrök tiszteletére a víz világnapján Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • SPORT • 2015. március 22. 15:30
Hatvankilencen futottak a gátőrök tiszteletére a víz világnapján Gyulán
Az országos futóverseny hazánk 12 különböző pontján egyszerre kezdődött el
Hatvankilencen rajtoltak el az országos gátőrfutás gyulai állomásán. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Hatvankilencen szálltak versenybe a víz világnapja alkalmából megrendezett Országos Gátőrfutás gyulai helyszínén, a Fehér-Körös gátján. Az indulás pillanatában nemcsak Gyulán, hanem az ország 12 különböző pontján egyszerre hangzott el a „rajt” vezényszó. Az eseményhez csatlakozó 12 vízügyi igazgatóság e megmérettetéssel vizeink legjobb ismerői, a gátőrök előtt kívánt tisztelegni. A gyulai mezőnyben kicsik és nagyok, nők és férfiak is versenyeztek, akik mind a helyszínen kapott egyenpólókban mérhették össze erejüket.

A tábor egyik tagja viszont igencsak kitűnt a tömegből, hiszen gumicsizmában, vízügyes munkaruhában és lapáttal a kezében futotta le a 3 kilométeres távot. 

A Gyulai Hírlapnak Jobbágy Zoltán, a KÖVIZIG munkatársa elmondta, azért öltötte fel ezt a ruhát, mert a gátőrfutás célja, hogy felhívják a figyelmet a gátőrök munkájára, s így ha a mezőny tagjaként egyenruhában fut valaki, az még nagyobb tisztelet fejez ki, s még inkább nyomatékosítja a sportesemény mondanivalóját.

A futóversenyen három kategóriában – gyermek, női és férfi – díjazták a résztvevőket. A leggyorsabbak az oklevél mellett – a Gyulai Várfürdő Kft. támogatásával – Aquapalota belépőt nyertek, a második helyezettek Tájvízház családi belépőjegyet, illetve tájvízházas ajándékcsomagot vehettek át, a harmadik helyre befutó sportemberek pedig szintén tájvízházas ajándékcsomagot vihettek haza. A dobogóról lecsúszó versenyzőket emléklappal és csokoládéval jutalmazták.

A gyermekek kategóriájának első helyezettje Papp Máté lett. Őt Szilágyi Róbert, majd Kiss Bendegúz követte a célban.

A nők csoportjában Papp Nóra szerezte meg az első helyet, a dobogó második fokára Remeczki Andrea, a harmadik lépcsőre pedig Kissné Helm Szilvia léphetett fel.

A férfiak között Kecskés Kornél vitte a prímet, aki már a legelejétől fogva maga mögé utasította a népet. Ebben a kategóriában Pásztor Olivér második helyet érdemelt ki, a harmadik helyezett pedig Menyhárt Ferenc Péter lett.

A dobogósok mellett különdíjban részesült Szegedi Vanda, aki a gyerekek között ugyan nem ért el helyezést, de valójában ő volt a leggyorsabb hölgyversenyző a mezőnyben. Szegedi Vanda az esztergomi Duna Múzeumba szóló belépőjegyet nyert.

 

Jobbágy Zoltán pár méterrel a cél előtt. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)