Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 'Zetközi nőnapot tartottak a gyulai pernahajderek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fekete Cintia • KULTÚRA • 2015. március 02. 11:00
'Zetközi nőnapot tartottak a gyulai pernahajderek
A Pernahajder Campbell zenekar koncertjén zsúfolásig telt a gyulai Hídfő Club
Pernahajder Campbell a Hídfő Clubban. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Egy talpalatnyi hely nem sok, de még annyi sem akadt a Pernahajder Campbell február 28-i koncertjén a gyulai Hídfő Clubban. A zenészek a szórakozóhely állandó vendégei, hiszen szinte minden hónapban ellátogatnak a clubba, hogy a tőlük megszokott felszabadult zenélgetéssel, humoros megjegyzésekkel, na meg persze igényes muzsikával pörgessék fel az estét.

Bár az előre meghirdetett 21 óra 38 perc 52 másodperces kezdés helyett, mintegy negyed órát várattak magukra a srácok, mi türelmesen hegyeztük füleinket. Mindeközben lassacskán olyan sokan gyűltünk össze a szórakozóhelyen, hogy a népek még a csillárról is csüngtek volna – ha lett volna olyan.

A négy csirkefogó – Baracsi István (ének, gitár), Görbedi József "Jokó" (gitár, vokál), Menyhért "Csiga" Csabi (basszusgitár, vokál) és Hőgyes Elek (cajon) – most is hozta a formáját. Ugyanis – amint azt többször is hangoztatták – a koncert apropója a „zetközi nőnap” volt. E „neves ünnep” alkalmából az est folyamán többször is köszöntötték a társaság hölgytagjait, hiszen mint mondták, a NEM-zetközi nőnapot majd csak egy hét múlva üljük.

A több órás koncert alatt a banda saját számaira, illetve régebbről hozott Jaffa-nótákra bólogathattunk, de több hazai és külföldi feldolgozás is elhangzott. Utóbbiak közül a legemlékezetesebb talán, a Fools Garden együttes Lemontree című dalának Baracsi István által átgondolt verziója volt – Hókuszpók után szabadon – amivel fel is tették a koronát az est végére. A nóta olyannyira jól sikerült, hogy még a zenésztársak is pukkadozva nevettek frontemberük alakításán.

A Pernahajder Campbell egyébként tavaly nyáron ünnepelte fennállásának ötödik évfordulóját, de azóta már számos alkalommal találkozhattunk a zenekarral akár Gyulán, akár Szegeden, sőt nemrégiben a Csaba Rádióban randalíroztak a fiúk. Mindezek után biztosak lehetünk abban, hogy ezek az imádnivaló pernahajderek nem most hallattak magukról utoljára, sőt valószínűleg már a következő csínytevésen törik a fejüket.

 

Baracsi István. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)