Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A mindennapi robotból felszabadító tánc a gyulai Vigadóban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Csomós Éva • KULTÚRA • 2015. február 23. 12:00
A mindennapi robotból felszabadító tánc a gyulai Vigadóban
Újra útjára indult a Szombat esti tánc programsorozat Gyulán
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Hol szórakozzanak kedvükre, és jöjjenek össze egymással a 30-50-es korosztály tagjai? Erre ad tippet a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Kft. a Gyulai Versenytánc Alapítvány szenior versenytánc klubjának havi rendszerességgel szervezett programja, ahol a tánc csak ürügy, a szándék pedig az, hogy a hétköznapi taposómalomból kimozdított emberek jól érezzék magukat. Az első alkalom február 21-én a Vigadóban volt.

- Amikor a tévében táncos műsor ment, kaptunk jelzést az igényre, ezért szeretnénk bevezetni. Akiket az tartana vissza, hogy nem tudják gyermeküket kire bízni, számukra gyerekfoglalkoztatást biztosítunk, de azt is szívesen látjuk, akinek nincs partnere, hisz úgy építettük fel az estet, hogy mindenki számára egyaránt élvezetes legyen - mondta Illikné Kukla Ildikó szervező.

A tánc túl azon, hogy tartalmas és kulturált szórakozás, de észrevétlenül is tanít, felszabadít, örömet ad. A Szombat esti tánc programsorozat minden alkalommal táncbemutatóval indul, amit a résztvevők közös tánca követ.

- Mint régen az ötórai tea – adta meg a jellemzést Szondi József táncoktató -, itt nem az a lényeg, hogy táncolni tanuljanak, hanem hogy jól érezzék magukat az emberek. A szenior társastánc klubnak csütörtök esténként 18 órától lesz a művelődési házban klubjellegű összejövetele (500 Ft/hó), ahová azt is várjuk, aki abszolút nem tud táncolni, de szeretne, ugyanis ott mindenkivel egyénileg foglalkozunk. A Szombat esti tánc pedig ingyenes, amit azért szervezünk, hogy a mindennapi robotból ki tudjanak kapcsolni az emberek.

A folyamatosan érkező érdeklődők mellett az elegáns táncosok is feltűntek a teremben. A versenytáncos múlttal rendelkező Belinczky Barbara most új táncpartnerével tér vissza a parkettre, akivel a szenior klubban készül fel a versenyekre.

– Én nagyon élvezem a tanítást, mert a klubban is mindig vannak újak, akiknek segítünk. Lehet, hogy az elején még nem úgy lépnek és letapossuk egymás lábát, de jó látni, hogy érdekli őket a tánc, és mindig nagyon gyors a fejlődés.

- A férfiak félnek a férfias dolgoktól, a táncnál pedig nincs férfiasabb dolog – veszi vissza a szót Szondi József. – Mert az nem férfias, amikor közösen pecáznak vagy ölelgetik egymást egy focimeccsen. De amikor elé kell állni egy nőnek, kihúzni magát, társalogni és két lépést ismerni egy táncból, attól már nagyon félnek a férfiak. Pedig másfél perc aktív tánc olyan erőkifejtést követel, mint 30 perc futás. Ennél pedig mi lehetne keményebb sport?

Szondi József szavait azok már mindenképp alátámasztják, akik a bátortalan álldogálásból mindössze néhány óra leforgása alatt felszabadult, elegáns táncosokká váltak. Ők egy hónap múlva is biztosan áttáncolják a szombat estét a Vigadóban!

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)