Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Alapítványi bált rendezett tehetséges diákjaiért a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2014. november 24. 13:00
Alapítványi bált rendezett tehetséges diákjaiért a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium
A bál az Erkel Ferenc Gimnázium Alapítvány és az Erkel Ferenc Gimnázium Tehetségeiért Alapítvány közös szervezése révén jött létre
Alapítványi bál az Erkel Ferenc Gimnázium tehetséges diákjaiért. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Immáron második alkalommal rendezett jótékonysági bált az Erkel Ferenc Gimnázium két alapítványa november 22-én a Park étteremben. Az alapítványi bál legfőbb célja a tehetséges tanulók támogatása, így az estély teljes bevételét a tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő diákok jutalmazására, valamint a testvériskolai kapcsolatok segítésére fordítják majd.

A Gyulai Hírlapnak Farkas Mária főszervező, a gimnázium igazgatóhelyettese elmondta, az est az iskolákban működő két alapítvány, az Erkel Ferenc Gimnázium Alapítvány és az Erkel Ferenc Gimnázium Tehetségeiért Alapítvány közös szervezése révén jött létre. A bálon főként szülők és pedagógusok vettek részt, akik tombolatárgyak felajánlásával, vacsora-, illetve támogatói jegyek megvásárlásával jótékonykodtak.

- A belépődíjak egy része az est költségeit fedezi, a másik pedig az alapítványokhoz kerül. Emellett vannak támogatói jegyek is. Nagyon sok olyan szülő vásárolt már ilyet, aki valamilyen okból nem kíván részt venni a bálon, de ilyen módon szeretne jótékonykodni. A mai estélyre rengeteg tombolatárgy felajánlást is kaptunk és sokan tombolajegyek vásárlásával is támogatják az alapítványokat – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Farkas Mária.

A bálon Gyula város polgármestere, dr. Görgényi Ernő is köszöntötte a támogatókat. A városvezető egy kedves történetet osztott meg a jelenlévőkkel: hogyan gyűjtöttek össze a gyulai lakosok több mint 5 millió forintot a Lila Iskola javára 1977-78-ban. Ehhez kapcsolódva a városvezető hasonlóan szép sikereket kívánt az Erkel Ferenc Gimnáziumnak.

- A tavaly útjára indult alapítványi vacsora remélem egy sikertörténet lesz, és évtizedek múlva is összegyűlnek majd az aktuális szülők és pedagógusok, hogy segítsék, támogassák az alapítványokat, ezáltal pedig az iskolát – hangzott el dr. Görgényi Ernő beszédében, aki maga is élt a tombolatárgyak felajánlásának lehetőségével, így Mező Brigitta festőművész egyik alkotásával tette vonzóbbá a nyeremények sorát.

Szűcs Levente az Erkel Ferenc Gimnázium igazgatója, valamint dr. Kereskényi Miklós volt igazgató a kuratórium nevében köszöntötte a jelenlévőket.

- Nagyon fontosak számunkra diákjaink és nagy örömünkre szolgál, hogy nagyon sok tehetség van közöttük. Alapvetően azt a célt tűzte ki maga elé mind a két alapítványunk, hogy segíthessünk ezeken a tehetséges diákokon. Nagyon fontos iskolánk életében a testvériskolai kapcsolatok megtartása is. Ahhoz, hogy ezt továbbra is működtetni tudjuk, szintén szükségünk van az Önök, így az alapítvány támogatására. Tehát az is célunk, hogy segíthessük az olaszországi és németországi testvériskolai kapcsolatainkat, melynek kapcsán jelen pillanatban igen sok költség terheli a szülőket – fogalmazta meg köszöntőjében az est legfőbb célkitűzéseit Szűcs Levente.

Dr. Kereskényi Miklós egy megható történettel igyekezett kihangsúlyozni, mennyire nemes célt is szolgál az alapítványi bál, és miért is szükségszerű, hogy anyagilag is támogatni tudják az iskola diákjait.

- Most egy első osztályos gimnáziumi diákról szeretnék mesélni. Ez a lány elvesztette a szüleit, és mire a gimnáziumba került, már a nagyszüleit is. Most a nagybátyjával él együtt, aki munkanélküli. A kislány kitűnő tanuló. Most, 15 éves korában nem csak felnőtté kell válnia, de sokkal nagyobb kihívás elé állítja az élet. Az ennyire súlyos körülmények között élő, nehéz sorsú diákok szerencsére nincsenek sokan, de sajnos egyre többen vannak azok, akik támogatásra szorulnak. A két alapítványnak, amelyek most vendégül látják barátainkat, ilyen dolgokkal kell szembenézniük – mondta dr. Kereskényi Miklós.

A beszédeket követően a vendégek a gimnázium tehetséges diákjainak műsorait tekinthették meg, melyek között népi- és társastánc-bemutatókat, zenei produkciókat, sőt egy nem mindennapi bűvészszámot is láthattak.

 

Képünkön (balról jobbra): Szűcs Levente és dr. Kereskényi Miklós. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)