Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Három gyulai csapat is részt vehet a Bolyai János Matematikai Csapatverseny országos döntőjén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2014. november 06. 21:00
Három gyulai csapat is részt vehet a Bolyai János Matematikai Csapatverseny országos döntőjén
A Békés megyei tanári fődíjat Gulyás Csaba, az Implom József Általános Iskola tanára kapta
Három gyulai csapat is részt vehet az országos döntőn. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Ünnepélyes díjátadó keretében jutalmazták meg a Bolyai János Matematikai Csapatverseny megyei döntőjének legjobb eredményt elért diákjait november 6-án az Erkel Ferenc Zeneiskola épületében. A Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye immáron nyolcadik alkalommal rendezte meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő versenyt, melyen idén több mint ezer 3-8. évfolyamos tanuló mérte össze tudását.

- Ez a verseny a nyolc év alatt egyre népszerűbbé vált, ezért a mi intézményünkön kívül a megyében még három helyen került sor a megmérettetésre: Békéscsabán, Szarvason és Mezőkovácsházán. Idén több mint 1000 diák szállt versenybe, és mintegy 150 felkészítő pedagógus izgult értük. Ezen a délutánon csak a gyulai intézményben 67 csapat 268 versenyzője foglalkozott együtt matematikai-logikai feladatokkal – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Szabadosné Bécsi Katalin, az 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményének vezetője.

A tagintézmény-vezető kiemelte, a verseny azért is népszerű, mert a gyermekeknek négy fős csapatokban kell együtt dolgozniuk, ami egy egészen másfajta munkát igényel tőlük, mint az egyéni megmérettetések. Szabadosné Bécsi Katalin lapunknak elmondta, a megyei díjkiosztón – az októberi versenyen résztvevő több mint 250 csapatból – minden évfolyam első hat helyezettjének, vagyis 37 csapatnak és felkészítő tanáraiknak adtak át jutalmat. A korcsoportok legjobb eredményt elért csapatai az országos döntőben is megmérettethetik magukat.

- A 37 díjazott csapat között 10 gyulai csapat is szerepel, az pedig különösen örvendetes, hogy a gyulai nevezők közt három olyan csapat is van, akik az országos megmérettetésre is meghívást kaptak, így november 22-én ők képviselhetik majd városunkat, illetve Békés megyét – tette hozzá Szabadosné Becsi Katalin.

A díjátadó ünnepségen Gyula város alpolgármestere, Kónya István köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében kiemelte, nagy öröm látni, hogy évről évre felnő egy-egy olyan generáció, melynek tagjaira büszkék lehetünk a jövőben.

- Itt, a fináléban gyakorlatilag már csak a legjobbak vannak jelen. Fontos, hogy ki milyen eredményt ért el, de én azt gondolom, hogy minden diák, aki részt vett ebben az igen nemes küzdelemben, már nyertes. Nyertes azért, mert ismeretekkel és tudással gazdagodott, valamint arra törekedett, hogy minél okosabb, minél kreatívabb legyen, és minél nagyobb látószögű világot ismerjen meg a matematika révén – hangzott el Kónya István köszöntőjében.

Az ünnepséget Teleki-Szávai Krisztina, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gyulai tankerületének vezetője nyitotta meg. Köszöntőjében külön kiemelte Marczis Györgyné matematika-fizika szakos tanárnő áldozatos munkáját, aki a megyei verseny főszervezőjeként koordinálta a megmérettetés lebonyolítását.

- Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen sok fiatal érzett magában megfelelő energiát, tudást, lelkesedést, hogy elinduljon ezen a versenyen és megmutassa, hogy mire képes. A megyei döntőben való részvételetek nagyszerű üzenet. Azt mutatja meg mindenki számára, hogy nagyon tehetségesek vagytok, és érdemes tovább haladni, továbbfejleszteni magatokat ezen a területen, hiszen a matematika az élet minden részét átszövi, nemcsak a társtudományok, hanem az irodalom, a zene, a kultúra és a művészetek meghatározója is – mondta megnyitó beszédében Teleki-Szávai Krisztina.

A köszöntők után a csapatok díjazása következett, majd kihirdették a Bolyai Matematika Csapatverseny Békés megyei tanári fődíjának nyertesét is. A jutalom sorsáról az Országos Versenybizottság döntött egy speciális pontszámítás alapján, amely figyelembe veszi a felkészítő tanár versenyző diákjainak számát és eredményességét is. Ezt a díjat idén Gulyás Csaba, az Implom József Általános Iskola tanára vihette haza.

 

A Bolyai János Matematikai Csapatverseny Békés megyei döntőjének gyulai eredményei:

3. évfolyam:

4. hely: Matekmágusok (Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye) - Kovács Dániel, Megyeri Bence, Veres Dorka Anna, felkészítő tanár: Fábián Istvánné.

4. évfolyam:

2. hely: Ez kajak, nem kenu (Implom József Általános Iskola) - Pikó Anna Rezeda, Pozsár Kincső, Sebestény Janka, Szénási Levente, felkészítő tanár: Szabó Beatrix.

4. hely: Szuper 1., 2., 3., 4. (Implom József Általános Iskola) - Király Balázs, Kiss Lehel, Kovács Viktória, Poczik Zsófia, felkészítő tanár: Szabó Beatrix.

5. évfolyam:

1. hely: 2 x 2 néha 4! (Magvető Református Általános Iskola és Hajnalcsillag Óvoda) - Herdeló Csongor, Székács Kristóf, Székács Márk, Turán Simon, felkészítő tanár: Csillagné Szentgyörgyi Ágnes.         

2. hely: Giga-mega szuper csapat (Implom József Általános Iskola) - Bogár Ákos, Juhász Iván, Lovász Bence, Nyárfádi Patrik, felkészítő tanárok: Vincze Zoltánné, Forgácsné Faragó Katalin.

6. évfolyam:

6. hely: Sárbohézsom (Implom József Általános Iskola) - Dimák Sára, Guti Boglárka, Kónya Hédi, Baksa Barbara, felkészítő tanár: Forgácsné Faragó Katalin.

7. évfolyam (általános iskolai kategória):

1. hely: TVISZT (Implom József Általános Iskola) - Illyés Enikő, Szaszák Zsuzsa, Torma Tamás, Vincze Zoltán, felkészítő tanár: Gulyás Csaba.

8. évfolyam (általános iskolai kategória):

1. hely: 2MB (Implom József Általános Iskola) - Balogh Bence, Szilágyi Hanna, Mohamed Shaadi, Molnár István, felkészítő tanár: Gulyás Csaba.

3. hely: Uborkák (Implom József Általános Iskola) - Geszner Zétény, Góg Imre, Kalmár Dénes, Uhrin Ubul, felkészítő tanár: Gulyás Csaba.

4. hely: Zsenipalánták (Magvető Református Általános Iskola és Hajnalcsillag Óvoda) - Futó Krisztián, Jantyik Zsanett, Kiss Ádám, Révész Tamás, felkészítő tanár: Vizlendvay-Veres Krisztina.

 

Gulyás Csaba. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)