Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is tök jó volt a Tök jó mulatság a gyulai Mágocsi oviban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Cs. É. • HÍREK • 2014. október 19. 10:00
Idén is tök jó volt a Tök jó mulatság a gyulai Mágocsi oviban
Az idei tökkirály a Cica csoportos Polyendán Márk lett
Tök jó mulatság a Mágocsi úti oviban. Fotó: Gyulai Hírlap - Csomós Éva

A makacs kitartással csepergő eső sem tudta kedvét szegni október 17-én délután a Mágocsi utcai ovisoknak: a kicsik és nagyok egyaránt lelkesen várták már a sütőtök jegyében zajló programsorozat finisét, a „Tökjó mulatságot”. Nem véletlenül, ugyanis a „Tökjó mulatság” Gyula Város Egyesített Óvodájának Mágocsi utcai Óvoda Tagintézményének ez a legnépszerűbb rendezvénye.

Bár az időjárás ezúttal nem tette lehetővé az elmúlt hat év során többnyire az óvoda udvarán megtartott programok lebonyolítását, a falakon belül annál intenzívebb élet folyt: gyerekek hancúroztak a folyosókon, a csoportszobákban az anyukák hozták felszínre kreativitásukat, a folyosón pedig az apukák faragták lelkes versenyszellemben tökkölteményeiket.

- A szülők aktív segítsége és támogatása nélkül a „Tökjó mulatság” sosem lenne ilyen sikeres, hisz ők is nagyon kedvelik ezt a rendezvényt – mondta a Gyulai Hírlap érdeklődésére Nagy Attiláné, a tagintézmény vezetője. – Nekik köszönhető az is, hogy ez a program évről évre folyamatosan színesedik és gazdagodik. Egyre több a vállalkozó szellemű apuka, mert eleinte még csak egyszerű faragványok készültek a behozott sütőtökökből, mára pedig már az interneten kutatják, hogy tudnának minél érdekesebb kreálmányokat alkotni, amiket mi persze a nap végén díjazunk is.

A meglepő és mulatságos tökfaragványok jutalmazása persze csak a koronát helyezi fel (szó szerint) az egész hetes programsorozatra, hiszen a gyerekek az elmúlt napok során az óvodai foglalkozásokon is ennek a vitaminokban gazdag zöldségnek valamennyi előnyös tulajdonságával ismerkedtek. De nem csak barkácsoltak a termésekből, hanem a sült tök illatát és ízének zamatát is megismerték.

Munkáikból a folyosókon, a csoportszobák ajtaja előtt volt látható minikiállítás, pár lépéssel arrébb pedig a szülők által készített sütemények, valamint a Gyulakonyha által rendelkezésre bocsátott pogácsák biztatták kóstolásra a vendégeket. Valamennyi kis ovis és óvodai munkatárs külön erre a napra készített narancssárga póló viselésével tisztelte meg a rendezvényt - ahogy Nagy Attiláné elárulta -, szintén a szülők támogatásának köszönhetően.

A délután során folyamatosan érkeztek a szülők a tökökkel, és álltak be a faragók közé, hogy vicces vagy félelmetes töklámpásokkal, netán meglepő szobrokkal szerezzenek elismerő érdemet csemetéiknek. Ugyanis miután a kifaragott tököket az óvoda fedett udvarán kiállították, egy, a szülőkből toborzott zsűri bírálta, majd kiválasztotta a legjobban sikerülteket. Díj és jutalom nélkül csak kevesen tértek haza, hiszen számos kategóriában lehetett élre törni, az oviba vitt tökök közül ugyanis díjazták a legkisebb- és a legnagyobb tököket, a legötletesebbet valamint a legfélelmetesebbre faragottat, a legérdekesebb formájút és a leghosszabbat, de a legkreatívabb őszi dekoráció sem maradt figyelem nélkül. A Játékvarázs közreműködésével pedig minden díjazott ajándékban részesült.

A legnagyobb tököt idén a Cica csoportos Polyendán Márk vitte, így ő lett a tökkirály, de sajnos nem volt jelen az ünnepségen, ezért az ilyenkor szokásos koronázásról is lemaradt, és vicces fogadalomtételét sem tudta elmondani.

A kiváló hangulat ettől persze nem csorbult, hiszen a Cica, a Katica, a Pillangó, a Maci és a Süni csoport tagjai ettől még bemutatták a hét során begyakorolt műsoraikat.

Bár az időjárás miatt az ilyenkor szintén hagyományos töklámpás és mécseses sétáról is le kellett mondani, ennek ellenére a jelenlévők így is felhőtlenül szórakoztak.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Csomós Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)