
A sütőtökkel párhuzamosan a sült tök is megjelent a gyulai piac standjainál. Ottjártunkkor három elárusítóhelyen kínálták a vásárlóknak az őszi és téli időszak egyik legfinomabb és legegészségesebb csemegéjét.
A kofák elmondták: a hűvösebb, téli napokon kelendőbb a portékájuk, mint kora ősszel, így egyelőre csak keveset tudtak eladni a finomságból. Mint megtudtuk, egy-egy vásárlás alkalmával csupán egy-két darab kerül a kosárba. Az árusok általában a piaci nap előtti este sütik meg a tököt. Kanadai és nagydobosi fajtát egyaránt találtunk a standoknál, és a sütőben készült tök mellett kemencében sült csemegét is árultak.
A kofák szerint az árak már nem változnak jelentősen az elkövetkező hónapokban. A kisebb darabok 150–200, a nagyobb, 40 dekagrammos darabok 250 forintba kerültek.