Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 90. születésnapja alkalmából Elekes Jánosné Varga Ilonát köszöntötték Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2014. szeptember 05. 21:00
90. születésnapja alkalmából Elekes Jánosné Varga Ilonát köszöntötték Gyulán
Ica néni elmondása szerint hosszú életének titka a munka, valamint családja szeretete
Elekes Jánosné Varga Ilona szerettei körében. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

90. születésnapja alkalmából Elekes Jánosné Varga Ilonát köszöntötte a gyulai városvezetés. Ez alkalomból dr. Görgényi Ernő polgármester és Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző a Magyar Köztársaság miniszterelnöke által aláírt emléklappal, tortával és virágcsokorral lepte meg a szépkorú hölgyet.

Elekes Jánosné Varga Ilona 1924. szeptember 5-én született Gyulán. Édesapja kovácsként dolgozott, édesanyja háztartásbeli volt. Szüleivel és négy lánytestvérével együtt Jánoszugban éltek. Ica néni körülbelül tíz évvel ezelőtt költözött be Cinka Panna utcai otthonába, előtte pedig mintegy harminc évig a gyulai Sándorhegyen élt. Élete során főként mezőgazdasági és varrodai munkával foglalkozott, így nem meglepő, hogy legkedvesebb időtöltései között a kertészkedés és a hímzés is szerepel. Férjét – akivel több mint 40 évig élt boldog házasságban – 26 éve veszítette el, ám a család utánpótlása miatt aggódnia nem kell, hiszen 2 lánnyal, 5 unokával és 4 dédunokával áldotta meg a sors.

A szépkorú hölgy népes családi körben ünnepelte kilencvenedik születésnapját, de jó néhány szomszédja és közeli barátja is meglepte őt a jeles nap alkalmából rendezett „kerti-partin”.

Elekes Jánosné Varga Ilona elmondása szerint hosszú életének titka a munka, valamint családja, gyermekei, unokái és dédunokái szeretete. Az idős hölgy, kora ellenére mái napig jó egészségnek örvend, bár túl van néhány betegségen, komolyabb problémákkal szerencsére nem kellett megküzdenie. A szépkorú asszony fizikailag és szellemileg is friss, jó hangulata pedig töretlen. Ica néni 90 éves létére irigylésre méltó energiával, aktívan tölti hétköznapjait – szeret kertészkedni, takarítani, és a ház körüli teendőkkel foglalkozni, de ha teheti mái napig is kedvenc hobbijával, a hímzéssel tölti idejét.

A 90 éves hölgy ottjártunkkor büszkén mutogatta hímzett munkáit – terítőket, párnahuzatokat – és mosolyogva mesélt arról, hogy családját is rendszeresen lepi meg saját maga varrott apróságokkal, hiszen így egy kis része mindig ott lehet szeretteivel.

 

Elekes Jánosné Varga Ilona és dr. Görgényi Ernő. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)