Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békebeli hangulatot idéző retro tejivó nyílt Gyulán, a mentőállomással szemben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. február 17. 17:53
Békebeli hangulatot idéző retro tejivó nyílt Gyulán, a mentőállomással szemben
Gajda Róbert: a mi dolgunk az, hogy megadjuk a feltételeket a munkahelyteremtéshez
Fehérvári Éva (éppen kínál) retro tejivót nyitott. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Alighanem Gyula városának az egyik legnépszerűbb vendéglátóhelye cím várományosa az az üzlet, amely ma délután nyitotta meg kapuit: több évtizedes szünet után retro tejivót nyitott Fehérvári Éva. A családias, régmúltat idéző vendéglátóhelyen szívélyes fogadtatás mellett indíthatjuk napunkat egy pohár kakaó, kalács, kifli, teljes kiőrlésű pékáruból kézsült szendvics, vagy hagyományos reggeli ételek elfogyasztásával. S nem csupán reggel érdemes betérni Éváékhoz, mert napszaknak megfelelő ételek elkészítésére is vállalkoznak, legyen az például egy kemencében elkészített, kenyértésztában sült csülök. Azt sem mellékes megemlíteni, hogy a tejtermékeket helyi vállalkozók szállítják. A bolt reggel hat órától este hétig várja a házi ízek kedvelőit.

Az átadón Gajda Róbert alpolgármester örömének adott hangot, hogy léteznek olyan vállalkozók, akiknek hitük és kreativitásuk van az álmaik megvalósításához.

- Gyula város jól körülhatárolható koncepció mentén valósítja meg beruházásait, ennek a koncepciónak a középpontjában az áll, hogy szeretnénk kialakítani egy szép, virágos, élhető, családias várost. Azt kívánjuk továbbá, hogy ne csupán az itt lakók gondolkodjanak pozitívan Gyuláról, hanem a külvilág felé is vonzók legyünk. Az önkormányzatnak elsősorban nem az a dolga, hogy munkahelyeket hozzon létre, hanem az, hogy megteremtse a feltételeket a munkahelyek létrehozásához – szögezte le a városvezető, s reményét fejezte ki, hogy egy megfelelő színvonalú szolgáltatás nyújtásával nemcsak a gyulaiak, a kórház látogatói, hanem a városunkba látogató turisták is felfedezik és megszeretik a tejivót.

Zelenyánszky Miklós, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Gyulai Kirendeltségének vezetője elmondta, hogy az Országos Foglalkoztatási Alapnak köszönhetően tudott a központ támogatást nyújtani a pályázó cégvezetőnek. Az elmúlt évben húsz pályázat nyert, tavalyelőtt ugyan kevesebb, ám nagyobb összegben. A kirendeltségvezető minden vállalkozót arra biztatott beszédében, hogy térjen be a munkaügyi központba és tájékozódjon a pályázati lehetőségek iránt, az irodája mindenki előtt nyitva áll.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)