Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A csemege fűszerpaprika-őrlemény kilója 2500–3200 forintba kerül a gyulai piacon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. január 10. 07:00
A csemege fűszerpaprika-őrlemény kilója 2500–3200 forintba kerül a gyulai piacon
A termelők kivétel nélkül olyan őrölt paprikát árulnak, amivel maguk is főznek
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Az árusok többsége szerint télen, a disznótorok időszakában némileg keresettebb az őrölt fűszerpaprika, ám néhányan arra panaszkodtak, hogy az utóbbi tíz évben lényegesen kevesebben szerzik be a magyar konyha alapfűszerének számító őrleményt a piacon, mint korábban.

A kereslet visszaesése természetesen az árakra is hatással van: a kofák évek óta ugyanannyiért kínálják a saját maguk által előállított fűszert. Mivel a termelők kivétel nélkül olyan őrölt paprikát árulnak, amivel maguk is főznek, biztosak lehetünk benne, hogy jó minőségű terméket vásárolhatunk tőlük.

Mint megtudtuk, a kiváló ízű őrlemény titka az alapos válogatásban rejlik, jó fűszert ugyanis csak egészséges paprikából lehet készíteni. Az árusok szerint a zöldséget szedés után nem szabad hirtelen kiszárítani, továbbá az is fontos, hogy megfelelő mennyiségű mag kerüljön az őrleménybe, hiszen e nélkül nem lesz elég olajos.

Az őrölt paprikát általában fél és negyed kilós kiszerelésben vásárolhatjuk meg. A csemege fűszerpaprika-őrlemény kilója 2500–3200 forintba, a csípősé 3200–4000 forintba kerül.  



 

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)