Az árusok többsége szerint télen, a disznótorok időszakában némileg keresettebb az őrölt fűszerpaprika, ám néhányan arra panaszkodtak, hogy az utóbbi tíz évben lényegesen kevesebben szerzik be a magyar konyha alapfűszerének számító őrleményt a piacon, mint korábban.
A kereslet visszaesése természetesen az árakra is hatással van: a kofák évek óta ugyanannyiért kínálják a saját maguk által előállított fűszert. Mivel a termelők kivétel nélkül olyan őrölt paprikát árulnak, amivel maguk is főznek, biztosak lehetünk benne, hogy jó minőségű terméket vásárolhatunk tőlük.
Mint megtudtuk, a kiváló ízű őrlemény titka az alapos válogatásban rejlik, jó fűszert ugyanis csak egészséges paprikából lehet készíteni. Az árusok szerint a zöldséget szedés után nem szabad hirtelen kiszárítani, továbbá az is fontos, hogy megfelelő mennyiségű mag kerüljön az őrleménybe, hiszen e nélkül nem lesz elég olajos.
Az őrölt paprikát általában fél és negyed kilós kiszerelésben vásárolhatjuk meg. A csemege fűszerpaprika-őrlemény kilója 2500–3200 forintba, a csípősé 3200–4000 forintba kerül.