Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatra 3 millió 650 ezer forintot fordít Gyula Város Önkomárnyzata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. december 10. 13:00
A Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatra 3 millió 650 ezer forintot fordít Gyula Város Önkomárnyzata
A képviselők egyhangúlag szavazták meg az 55 sikeres pályázó támogatását
Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Ötvenöt felsőfokú oktatásban részt vevő diákot támogat Gyula Város Önkormányzata jövő tanévben a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat keretében. Ma reggel Gyula Város képviselő-testülete egyhangúlag szavazta meg a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok felsőoktatási tanulmányainak a támogatását.

A testületi ülést követő sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a városvezetés a maximálisan adható havi ötezer forintot szavazta meg, melyhez a felsőoktatási intézmény ugyanannyit ad.

-Fontosnak tartjuk mindazon hallgatók támogatását, akik tanulással kívánnak kitörni nehéz szociális körülményeik közül. Hatvanöten pályáztak, ám tíz esetben vagy hiányosan adta meg a pályázó az adatait és a hiánypótlást nem végezte el, vagy a család egy főre eső jövedelme meghaladta a támogathatók körét. Az önkormányzat a 2014-es költségvetésében 3 millió 650 ezer forintot biztosít a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázatok fedezetéül – nyilatkozta dr. Görgényi Ernő.

A tájékoztatóhoz csatlakozott Kónya István önkormányzati képviselő is, aki a Békés Megyei Közgyűlés alelnökeként bejelentette, hogy idén a megyei önkormányzat további ezer forinttal egészíti ki a juttatást, összesen 15 millió forintot különítenek el a hallgatók részére. A Gyulai Hírlap kérdésére Kónya István elmondta, hogy a megye 75 települése közül 49-en vesznek részt a Bursa Hungaricában.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)