
Az egészséges táplálkozással kapcsolatban szerezhettek hasznos ismereteket az érdeklődők a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény által szervezett egészséghét második napján. A román gimnázium színháztermében érdekes előadásokkal és termékbemutatóval várták a fiatalokat és az idősebbeket.
– A Mintamenza programról, illetve a lisztérzékenység és a cukorbetegség szövődményeiről, valamint azok megelőzéséről kaptak a lakosok tájékoztatást – mondta el lapunknak Jónás Elekné, az intézmény megbízott vezetője. Mint megtudtuk, a Mintamenza programmal kapcsolatos előadáson főként diákok és étkeztetéssel, valamint táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek vettek részt. A lisztérzékenységgel kapcsolatos tájékoztató leginkább a fiatalabb korosztályt érdekelte, a cukorbetegséggel kapcsolatos előadáson pedig idősek és fiatalok is jelen voltak.
A termékbemutatón vásárolni nem lehetett, ám számos egészséges élelmiszer jótékony hatását ismerhették meg az érdeklődők. Egyebek mellett mézet, propoliszt, házi savanyúságokat és lekvárokat, felvágottakat, diabetikus pékárut, adalékanyag nélkül készült szörpöket, valamint homoktövisből, illetve gluténérzékenyek számára készült termékeket állítottak ki.































