Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai egészséghét második napjának az egészséges táplálkozás volt a témája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. november 26. 21:00
A gyulai egészséghét második napjának az egészséges táplálkozás volt a témája
Az előadások mellett termékbemutatót is tartottak az érdeklődőknek a román gimnázium színháztermében
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Az egészséges táplálkozással kapcsolatban szerezhettek hasznos ismereteket az érdeklődők a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény által szervezett egészséghét második napján. A román gimnázium színháztermében érdekes előadásokkal és termékbemutatóval várták a fiatalokat és az idősebbeket.

– A Mintamenza programról, illetve a lisztérzékenység és a cukorbetegség szövődményeiről, valamint azok megelőzéséről kaptak a lakosok tájékoztatást – mondta el lapunknak Jónás Elekné, az intézmény megbízott vezetője. Mint megtudtuk, a Mintamenza programmal kapcsolatos előadáson főként diákok és étkeztetéssel, valamint táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek vettek részt. A lisztérzékenységgel kapcsolatos tájékoztató leginkább a fiatalabb korosztályt érdekelte, a cukorbetegséggel kapcsolatos előadáson pedig idősek és fiatalok is jelen voltak.

A termékbemutatón vásárolni nem lehetett, ám számos egészséges élelmiszer jótékony hatását ismerhették meg az érdeklődők. Egyebek mellett mézet, propoliszt, házi savanyúságokat és lekvárokat, felvágottakat, diabetikus pékárut, adalékanyag nélkül készült szörpöket, valamint homoktövisből, illetve gluténérzékenyek számára készült termékeket állítottak ki. 

      

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)