Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jövőre végre ráncfelvarrást kap az aggastyán korú gyulai vasútállomás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. november 19. 09:00
Jövőre végre ráncfelvarrást kap az aggastyán korú gyulai vasútállomás
A munkálatok megkezdésének tervezett ideje 2014 júniusa, befejezése pedig 2014 decembere
Gyula város képviselő-testületének legutóbbi ülésén Alt Norbert alpolgármester jelentette be a jó hírt: jövőre megújul a több mint 100 éves gyulai vasútállomás. A Gyulai Hírlap értesülése szerint a Magyar Államvasutak mintegy 60–70 millióból korszerűsíti városunk pályaudvarát. A Gyulai Hírlapnak Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője elmondta, a MÁV saját forrásából végzi el a gyulai pályaudvar felújítását. A kivitelezési tervek már készen vannak, a felújítás műszaki előkészítése megtörtént. A munkálatok megkezdésének tervezett ideje 2014 júniusa, befejezése pedig 2014 decembere.
A gyulai vasútállomás 1971-ben. Forrás: Békés Megyei Levéltár, Gyula - bekes.archivportal.hu

– A pályaudvar felújítása során kicserélik a jelenlegi épület tetőszigetelését, illetve új homlokzati nyílászárókat kap az állomás. Újravakolják a homlokzati felületeket, valamint letisztázzák a homlokzati téglaburkolatot. A belső átalakítás során kicserélik a nyílászárókat. Akadálymentesítik az utas WC-t, a parketta kivételével kicserélik a burkolólapokat is, mázolnak és festenek. A kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében történik. A MÁV elindítja a kötelező közbeszerzési eljárást, amelynek nyertese fogja elvégezni a munkát. Ez lehet helyi vállalkozás is, illetve a nyertesen áll, hogy bevon-e a munkába helyi partnereket – mondta el a Gyulai Hírlap kérdésére Sigulinszki Tibor.

A kivitelezés ideje alatt az állomás vágányhálózatán az első vágány ideiglenes kiiktatásával, illetve átszervezéssel biztosítjuk a vasúti forgalom zavartalanságát.

 

A gyulai vasútállomás 1971-ben. Forrás: Békés Megyei Levéltár, Gyula - bekes.archivportal.hu
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)