Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kirekesztés és az antiszemitizmus terjedésére figyelmeztetett a Demokratikus Koalíció Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. október 17. 20:29
A kirekesztés és az antiszemitizmus terjedésére figyelmeztetett a Demokratikus Koalíció Gyulán
Leel-Őssy Gábor: minden jóérzésű embert arra kérünk, hogy közösen tegyünk a rasszizmus ellen
Mécses gyújtással emlékeztek a holokauszt áldozataira a DK szimpatizánsai. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

A szegénység elleni világnap alkalmából figyelemfelkeltő akciót hirdetett a Demokratikus Koalíció Gyulai Szervezete ma estére. A szimpatizánsok mécses gyújtással emlékeztek meg továbbá a holokauszt áldozatairól a zeneiskola, az egykori zsinagóga sarkán.

-  Sajnos a nyilas hatalomátvétel szomorú évfordulója is október 17-ére datálódik. Ezzel a két eseménnyel arra próbáltuk felhívni a figyelmet, hogy a mai Magyarország nagyon nagy problémája a rettenetes elszegényedés, hiszen négy és fél millió ember él a létminimum alatt. Eközben úgy ítéljük meg, hogy a kirekesztés, az antiszemitizmus és a rasszizmus előretörőben van hazánkban. Minden jóérzésű embert arra kérünk, hogy közösen tegyünk ellene - mondta Leel Őssy Gábor, a DK Gyulai Szervezetének elnöke.

A DK a cipős doboz akciójának keretében már 5 zsák ruhát gyűjtött össze, a gyűjtést karácsonyig folytatják. Az adományokat a szegények között kívánják szétosztani.

A Gyulai Hírlap kérdésére Leel-Őssy Gábor elmondta, hogy bár nem konkrétan Gyulára gondol, amikor a közéletben tapasztalható antiszemitizmus elterjedéséről szól, hanem országos problémának látja a kirekesztést. Az elnök egy nemrégiben lezajlott futballmeccsre emlékeztetett, amikor egy náci háborús bűnösnek emléket állító molinót húztak ki a drukkerek.

A rendezvényen az Együtt 2014 Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség helyi szervezetének a képviselői is megjelentek. Bod Tamás, az Együtt 2014 országgyűlési képviselő-jelöltje lapunk kérdésére hangsúlyozta, részvételük csupán annak az egyetértésnek köszönhető, hogy a szélsőséges náci eszmék elleni küzdelmet a párt ugyanúgy fontosnak tartja, mint a DK.

 

 

Leel-Őssy Gábor. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)