Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A véradókat is várták a második Gyulai Hídi Sétára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. október 05. 22:00
A véradókat is várták a második Gyulai Hídi Sétára
A rendezvényre kilátogatók egészségügyi szűréseken és biciklitúrán is részt vehettek
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Egészségügyi szűrésekkel, szórakoztató programokkal és kézműves-foglalkozásokkal várták az érdeklődőket az „Összefogás az egészségért, a mellrák ellen!” – jelszóval meghirdetett második Gyulai Hídi Sétán a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A Magyar Vörös Kereszt Békés Megyei Szervezete, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület, valamint a Gyulasport Nonprofit Kft. által szervezett rendezvényen a látogatóknak véradásra is lehetőségük volt.

Dr. Kovács József, a Parlament egészségügyi bizottságának elnöke, egyben a rendezvény fővédnöke nyitóbeszédében arra mutatott rá, hogy a társadalom figyelmének a felkeltése fontos szerepet játszik a daganatos megbetegedések megelőzésében. Az elnök köszöntőjében arra is kitért, hogy a Budapestről induló rendezvényt ma már az ország számos pontján, sőt külföldön is megszervezik.

Dr. Görgényi Ernő polgármester, a Gyulai Hídi Séta másik fővédnöke beszédében hangsúlyozta: a lehető legtöbb emberben tudatosítani kell azt, hogy az egészségért rendszeresen tennünk kell, valamint hogy el kell járnunk a szűrővizsgálatokra.

Az egész napos rendezvényt zenés torna nyitotta meg, majd a vállalkozó kedvűek pósteleki kerékpártúrán vehettek részt Szilágyi Edit vezetésével. A prevenciós nap ötletgazdája egyike azon szerencséseknek, akik leküzdötték a halálos kórt. A rendezvény megálmodója felgyógyulása után olyan példaértékű dolgot szeretett volna tenni, amivel sokakon segíthet.

A résztvevők 18 órakor átsétáltak a belvárosi szökőkúthoz, aminek a vizét a Gyulai Hídi Séta alkalmából rózsaszínre festették. A sétához csatlakozók a program zárásaként a Világóránál magasba engedték az üzeneteiket rejtő léggömböket.

  

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)