Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kölcsönös partnerségi viszonyra törekszik a vajdasági Nagybecskerek és Gyula Város Önkormányzata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. szeptember 03. 19:00
Kölcsönös partnerségi viszonyra törekszik a vajdasági Nagybecskerek és Gyula Város Önkormányzata
Dr. Görgényi Ernő polgármester: Szívesen megosztjuk tudásunkat a vajdasági kollégáinkkal
Nagybecskereki látkép. Fotó: szentagoston.hhrf.org

Többek között a szerbiai vendégturizmus fellendítésének érdekében Nagybecskerekre látogatott dr. Görgényi Ernő polgármester. A delegációjának tagja Alt Norbert alpolgármester, Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója és Opacsity László, a Gyulai Várfürdő igazgató-helyettese volt.

- A 2013-as városmarketing tervben szerepel, hogy Románia mellett Szerbiában is aktív tevékenységet folytassunk. A fizetett hirdetések mellett fontos, hogy politikai-, gazdasági- és emberi kapcsolatok is létrejöjjenek. Húsz évvel ezelőtt vonzó turisztikai célpontnak számított Gyula, ám jelenleg a szerb turisták Mórahalomnál, vagy Szegednél megállnak. A mi feladatunk, hogy meggyőzzük a vendégeket arról, hogy érdemes még másfél órát autózniuk Gyulára – mondta a Gyulai Hírlapnak dr. Görgényi Ernő, aki Ivan Bosnjak, nagybecskereki polgármester invitálásának tett eleget az augusztus végi látogatásával.

A küldöttség a találkozó alkalmával meggyőződött arról, hogy komoly stratégiai partnerség lehet kibontakozóban a két város között. Szerbia arra törekszik, hogy az Európai Unió tagja legyen. A nagyobb városok, mint a jelentős magyar lakossággal rendelkező Nagybecskerek vezetőinek a célja az, hogy turizmusfejlesztés területén is nagyobb tapasztalatokkal rendelkezzenek.

- Szívesen megosztjuk tudásunkat a vajdasági kollégáinkkal és szeretnénk felvenni a kapcsolatot az ottani magyarsággal, a civil szervezetekkel és kulturális intézményekkel – nyilatkozta lapunknak dr. Görgényi Ernő.

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)