Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Viharsaki betyárok nyerő receptje: őzpörkölt, vargányagombás rizs, csülkös lencsegulyás, rántott köröm

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É.–M-P. J. • HÍREK • 2013. szeptember 03. 15:00
A Viharsaki betyárok nyerő receptje: őzpörkölt, vargányagombás rizs, csülkös lencsegulyás, rántott köröm
A gyulai kukták három év alatt több mint tizenöt aranyserleget hoztak haza
A vándorkupával és az első helyezettnek járó kupával a kezükben a Viharsarki betyárok Csallóközben. Képünkön: Boros Györgyné, Albert József, Susánszki Erika, Fenesi János és Balogh Lajos. Fotó: Viharsarki betyárok

Újabb főzősikereket tudhatnak magukénak a gyulai Viharsarki betyárok. A főzőcsapat tagjai ezúttal a XIII. Sárréti Birkapörköltfőző Versenyről, illetve a Csallóközben megrendezett nemzetközi főzőversenyről hozták el az aranykupákat.

A Viharsarki betyárok a XIII. Sárréti Birkapörköltfőző Versenyen, Vésztő-Mágoron is megmérettették magukat. Balogh Lajos, Susánszki Erika, Fenesi János és Albert József mintegy harminc induló között érdemelte ki a legjobb helyet és az aranykupát.

A Gyulai Hírlapnak a csapatkapitány, Balogh Lajos elmondta, hogy a begécspusztai térségre jellemző pörkölt félbe vágott birkafejet is tartalmazott. További különlegessége volt az éteknek a hagyományos, túlzásoktól mentes fűszerezés.

A Viharsarki betyárok főztjét ették az Aradi Napokon is, ahol a város meghívására sertésből főztek pörköltöt. Az elmúlt hétvégén a Csallóközben állt kondér mögé a csapat. A nyerő recept ezt volt: őzpörkölt, vargányagombás rizs, csülkös lencsegulyás, rántott köröm.     

         

Balogh Lajos "főbetyár" a bográcsból szedi ki a csülkös lencsegulyást, mögötte áll Boros György
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)