Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fele arányban már magyar egynyári virágok kerülnek ki Gyula közterületeire

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. július 09. 13:00 • Frissítve: 2013. július 09. 16:00
Fele arányban már magyar egynyári virágok kerülnek ki Gyula közterületeire
Dr. Görgényi Ernő polgármester: Évről évre rengeteget kell tenni azért, hogy városunk ilyen szép legyen
A konferencia résztvevői a saját szemükkel is megggyőződtek a gyulai virágosítás eredményéről. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Hetedik éve szervezi Gyulára a Ball virágvetőmag-forgalmazó cég éves szakmai napját, melyet a hagyományoknak megfelelően a városháza dísztermében rendeztek meg ma délelőtt. A konferencia keretében ismertették az új kinemesített fajtákat, bemutatták a következő évi virágnemesítésekhez hasznos legújabb fejlesztéseket. A rendezvényére az ország valamennyi pontjáról érkeztek látogatók, hiszen a Ball egyetlen mintaterülete Gyula városa. Az elmúlt évekhez képest újdonság, hogy a Ball magyar magok forgalmazásába is belevágott. Gyulán is kezd eltolódni a hazai növények kiültetése irányába a tendencia, szemben az eddigi 40%-kal, idén már a fajták fele honi. Egyéb iránt a kiültetett növények hetven százaléka a cégtől származik – mondta el a Gyulai Hírlapnak Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész.

A konferencia résztvevőit dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntötte.

- Évről évre rengeteget kell tenni azért, hogy városunk ilyen szép legyen. Vannak, akik kapálnak, locsolnak és ültetnek, valaki irányítói feladatot lát el, a főkertészünk pedig megtervezi a látványt. De a városvezetésnek és a városi polgárságnak is igénye a rendezett környezet. Városunk lakói ugyanúgy figyelnek saját portájuk előtti rendre, mint ahogy vigyáznak a közterületi virágágyásokra is – mondta a polgármester.

Az előadások után a vendégek belvárosi sétát tettek, végig nézték a Kossuth téri, a vár környéki és a várfürdőbe ültetett egynyári virágokat.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)