Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kapcsolószekrény-sövény

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2013. június 30. 07:00
Kapcsolószekrény-sövény
Nem a növény a hibás, hanem a türelmetlenségünk
Képünk illusztráció. Forrás: chartwellgardensnt.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Huuuhhh! Egy táblában 300 fajta rózsa és az illat, kérem, az fantasztikus volt. A szőregi Rózsafesztivál nagyszerű élményt jelentett. Jövőre ajánlom a kedves olvasóknak is ezt a remek célú kirándulást.

Kilássunk vagy ne lássunk?! Több helyen a növények kitakarják a közlekedők elől a kilátást a kocsikihajtón, illetve a kereszteződésben. Nos, az utcai gyümölcs- és díszfák lelógó ágait úgy vissza lehet vágni, hogy esztétikai rombolás ne essen rajtuk. A bokrokat, sövényeket úgy ültessük, illetve szabjuk, hogy a szomszéd ne tudjon belekötni! Az a lehetőség is fennáll, hogy a bokrokat hasáb vagy kocka alakúra nyírjuk, és azt mondjuk rá, hogy kapcsolószekrény, és mindjárt nem zavarja az autósok zömét.

Ha farral állunk be az udvarra, a kihajtás sokkal könnyebb, főleg ha lassan, mert a nem belátott útszakaszon közlekedőnek így van ideje lassítani, segíteni a kihajtásnál. Összességében tehát nem a növény a hibás, hanem a türelmetlenségünk. A sövények nyírásakor a visszamaradó részeken márványos, fényes levelű tünetet tapasztalunk, főleg a fagyalok esetében, az atkára utal. Az atkaölőszerek a levéltetveket is irtják, míg a fordítottja nem mindig igaz. Tehát a rovarölőszer vásárlásakor ezt vegyük figyelembe.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)