Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szép országos sikereket értek el a gyulai Heian Karate Egyesület versenyzői

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • STB • SPORT • 2013. május 28. 11:00
Szép országos sikereket értek el a gyulai Heian Karate Egyesület versenyzői
Sensei Torma Béla maximális elismeréssel és megelégedettséggel értékelte tanítványai munkáját
Az SKI-OB csapat. Fotó: Gyulai Hírlap

A Shotokan Karate International Magyarországi Szövetsége országos bajnokságot hirdetett április 13-án Ercsiben. A verseny célja nem csak az idei SKI bajnoki címek eldöntése volt, hanem a hazánkban működő klubok közötti kapcsolatok erősítése, valamint a versenyzők és a felkészítők szakmai megmérettetése is.

A rangos és nívós eseményen a gyulai Heian Karate Egyesület is képviseltette magát. A korai indulás és a megtett távolság ellenére a versenyzők frissen és izgatottan léptek be a sportcsarnok küzdőterére. Az egyesület 4 gyermeket és egy felnőttet indított kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) kategóriában. A versenyszámokat életkorokra és övfokozatokra bontották, így azonos eséllyel indulhattak el a jelentkezők. A verseny alatt komoly fegyelem és koncentráció volt látható még a legkisebb korosztálynál is. A Heian Karate Egyesület nagy örömünkre több érmes karatékát is ünnepelhetett a nap végére.

 

A verseny eredményei:

OB. 4. hely kata 10-11 éves lány kategória: Enyedi Boglárka
OB. 4. hely kata 12-13 éves lány kategória: Szendrei Alexia
OB. 3. hely kumite 12-13 éves lány kategória: Szendrei Alexia
OB. 3. hely kumite 10-11éves fiú kategória: Torma Tamás
OB. 2. hely kumite 30+ férfi kategória: Sáfár Gyula

Az idei év második kiemelt rendezvénye a X. Ippon Shobu Országos Diákolimpia, melyet május első vasárnapján rendeztek meg Százhalombattán, ahol a Heian Karate Egyesület képviseletében Szendrei Alexia és Stefanovics Regina küzdött forma és küzdelem kategóriában. A fiatal, 12-14 éves lányok között sajnos nem termett babér az egyesület számára, de a mára már kék övvel (5.kyu) versenyző Regina egy ezüst és egy bronzérmet harcolt ki önmaga és mestere nagy örömére. Sensei Torma Béla (4. Dan) maximális elismeréssel és megelégedettséggel értékelte tanítványai munkáját. Kiemelte azt a fontos tényt, hogy több versenyző most indult el először versenyen, és mégis állták az egész napos megpróbáltatásokat, ami elismerésre méltó és példaértékű más tanítványok számára. Mindenkinek szívből gratulálunk!

További híreiket nyomon követhetik az egyesület facebook oldalán.

 

Torma Tamás. Fotó: Gyulai Hírlap
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)