
Négy új terméke népszerűsítése érdekében kóstolót tartott békés megyei polgármesterek és közétkeztetési intézmények vezetői részére a Gyulahús Kft. A Minta Menza Program előírásainak megfelelő csökkentett zsír- és sótartalmú készítmények, a gyulai májusi csemege, a gyulai zala felvágott, a gyulai májas és a gyulai virsli nagy tetszést aratott a meghívott vendégek körében.
Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy amíg az erős piaci árverseny sok hazai cégnél minőségromlást eredményezett, a kft. nem csatlakozott a tendenciához és a legnagyobb prioritást a minőségi termékgyártás kapta. Ezen törekvést mutatja az is, hogy szerződést kötött a Minta Menza Programot koordináló Complet-Food Kft.-vel. A négy új terméket már a program előírásainak megfelelően állítják elő azért, hogy először a helyi, majd az országos közétkeztetés is felfigyel a Gyulahús Kft. termékeire. Daka Zsolt arra kérte a résztvevőket, hogy őszintén osszák meg véleményüket és ha úgy gondolják, hogy a közétkeztetés előírásának megfelelőek a termékek, akkor folytassák a tárgyalásokat.
Dr. Görgényi Ernő polgármester a lehetőségre hívta fel a figyelmet, mely adott ahhoz, hogy a békés megyeiek helyi húsipari cégtől vásároljanak. Nem úgy mint a tejiparban - mutatott rá a városvezető, ugyanis az nemrég bevezetett iskolatej programhoz Gyula Város Önkormányzata nem talált a feltételeknek megfelelő tejfeldolgozót.
Prohászka Béla, a Complet-Food Kft. ügyvezetője mind küllemében, mind minőségében kiválónak értékelte a négy terméket. A zala felvágott és májusi csemege metszete esztétikus, a virsli top virsli, a vitaminokkal gazdagított májas pedig a gyulai kolbászhoz fogható hungarikum – méltatta a húskészítményeket az ügyvezető. Szeptember 1-jétől egészséges, minőségi és ellenőrzött termékek kerülhetnek a közétkeztetésbe, ezért arra kérte Prohászka Béla a közétkeztetésben dolgozókat, hogy az étkezésre fordítható közpénzt ne külföldre, hanem helyi cégeknek fizessék ki.































