Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dinya Balázs a németvárosi pünkösdi király Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. május 15. 14:47
Dinya Balázs a németvárosi pünkösdi király Gyulán
A Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat pünkösdi fát álított az Apor téren
Pünkösdi fa-állítás az Aport téren. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Dinya Balázs, a GYAKI Implom József Általános Iskola 14 éves diákja érdemelte ki a pünkösdi király címet a németvárosi pünkösdifa-állítási ünnepen. Az Apor téren már 10 órakor gyülekeztek a Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat meghívására érkező vendégek, a németvárosi óvodások apraja és nagyja, valamint az Implom iskola tanulói. A kedves énekes és harmonikás rendezvényen Mittag Mónika, a nemzetiségi önkormányzat elnöke és Gajda Róbert, Németváros önkormányzati képviselője köszöntötte az egybegyűlteket.

Gajda Róbert a pünkösdi egyházi szokásokra, valamint a néphagyományokra emlékeztetett beszédében: a húsvét utáni 50 napon, pünkösd napjától megjelennek a játékokban a termékenységi rítusok. Fontos szerepet kapnak a párválasztással kapcsolatos mókák, ügyességi játékok.

A gyulai rendezvény fő momentuma, egyben leglátványosabb eleme a kislányok pünkösdifa-díszítése volt. Szalagokat s lufikat fűztek a fára, a léggömbökben pedig cetliket rejtettek el. Amely fiúnak sikerült megmászni a fát és megszerzett egy lufit, az ajándékban részesült. A legnagyobb cetlit birtokló versenyző lett a pünkösdi király. Dinya Balázs három léggömböt is megszerzett, így azon kívül, hogy ő lett a pünkösdi király, busás jutalom ütötte a markát és oklevél emlékezteti majd a továbbiakban a dicsőségre.

A szabadtéri rendezvényt az óvodások körtánca zárta, majd az érdeklődők a német klubban Danszki Károly Würzburg és környéke, a gyulai németek származási helye című előadását hallgatták meg.

 

Dinya Balázs a pünkösdi király. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. május 15. 14:47
A Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat pünkösdi fát állított az Apor téren
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)