Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kolbászlovaggá ütötték Kiss Szilárd orosz mezőgazdasági attasét a gyulai pálinkafesztiválon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. április 20. 12:45
Kolbászlovaggá ütötték Kiss Szilárd orosz mezőgazdasági attasét a gyulai pálinkafesztiválon
Daka Zsolt: a Gyulahús Kft.-nek több orosz partnerrel sikerült megállapodnia
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

A gyulai húsipari termékek orosz piacon való népszerűsítéséért kolbászlovaggá ütötték Kiss Szilárdot, Oroszország mezőgazdasági attaséját a gyulai pálinkafesztiválon. A Gyulai Kolbászlovag címet a Gyulahús Kft., a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete és a gyulai önkormányzat ítélte oda az attasénak, akinek az avatási ceremónián három próbatételen kellett átesnie mielőtt dr. Kovács József országgyűlési képviselő kard helyett stílszerűen egy rúd gyulai kolbásszal lovaggá ütötte.

Kiss Szilárdtól megtudtuk, az orosz főállatorvos kiadta az engedélyt a gyulai kolbász oroszországi forgalmazására, így az első kamion már meg is érkezett az országba. A már meglévő partnereken kívül a gyulai húsipari cég jelenleg Oroszország legnagyobb vállalatával, a több mint 6200 bolttal rendelkező Magnittal, valamint egy nagykereskedővel folytat tárgyalásokat.

Az attasé elmondta: Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár és Titov orosz külügyminiszter-helyettes április 22-én nyitja meg Oroszországban Magyarország új kereskedőházát, melynek az lesz a feladata, hogy a magyar gyárak termékeinek, köztük a Gyulahús Kft. által előállított kolbásznak, piacot teremtsen.

Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, Kiss Szilárd tevékenységével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gyulai cég ismét megvesse a lábát az orosz piacon, és visszaszerezze korábbi partereit. Mint fogalmazott, a társaság moszkvai bemutatkozásának a legfőbb célja az volt, hogy újra visszanyerjék a vevők bizalmát.

– Bebizonyítottuk, hogy mind minőségben, mind pedig mennyiségben képesek vagyunk előállítani azt a termékkört, amit az orosz piac elvár tőlünk – jelentette ki az ügyvezető. Hozzátette: több partnerrel is sikerült megállapodnunk, és a jövő hét folyamán várhatóan a szerződéskötések is megtörténhetnek. Daka Zsolttól megtudtuk: tovább szeretnék növelni kiszállításaikat a meglévő exportpiacaikra, vagyis az angol, cseh és orosz piacra, valamint szeretnék megvetni a lábukat Németországban és Horvátországban is.

A ceremónia helyszínén a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének tagjai látványdisznóvágáson mutatták be a fesztivál közönségének, hogyan kell szakszerűen feldolgozni egy sertést. A programon készült orjalevest, toroskáposztát, pecsenyehúst, sült hurkát és sült kolbászt a látogatók között osztották szét. 

 

Kiss Szilárd orosz mezőgazdasági attasé (jobbról) gyulai kolbászt tölt. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. április 20. 12:45
Daka Zsolt: a Gyulahús Kft.-nek több orosz partnerrel sikerült megállapodnia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)