Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Huszonégymillió forintot nyert a gyulai Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület GPS-es túraútvonalra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. április 08. 11:00
Huszonégymillió forintot nyert a gyulai Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület GPS-es túraútvonalra
A Balatonfelvidéken már működik a rendszer, 60 településen összesen 180 GPS-el is bejárható túraútvonalat alakítottak ki
Kapolcs látnivalóinak és nevezetességeinek térképe.

A gyulai Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület delegációja április első hétvégéjén kétnapos tanulmányúton vett részt az Éltető Balaton-felvidékért LEADER egyesület területén. A kirándulás célja az volt, hogy az itt már működő Együttműködés és szemléletformálás a fenntartható és tartalmas turizmusért elnevezésű programról első kézből származó információkat szerezzenek.

Ebben a LEADER támogatással megvalósult programban – a helyi közösségek bevonásával – 60 településen összesen 180 GPS-el is bejárható túraútvonalat alakítottak ki. Az interneten elérhető útvonalak összetett térinformatikai rendszerben tekinthetők meg és a GPS koordináták mellett fényképeket, filmeket, szolgáltatók ajánlatait, nyitva tartását és rengeteg más hasznos információt is tartalmaznak. Az eredményt a http://www.balatonfelvidekitura.hu/-n tekinthetik meg.

A Zerge ITKE ugyancsak LEADER pályázatból több mint 24 millió forint támogatás nyert el, így még ebben az évben hasonló rendszert szeretnének kidolgozni a Körösök vidékén. Sós Imre, az egyesület elnöke – a Rural BT szervezésében – először Kapolcson találkozott a Balaton-felvidéki program néhány fontos közreműködőjével: Hoffner Tiborral, az Éltető-balatonfelvidékért Egyesület projekt menedzserével, Érdi Gábor vállalkozóval és Nemes Gusztávval, az MTA tudományos munkatársával.

A találkozó során bejártak néhány kialakított útvonalat és a projektben résztvevő vállalkozókkal a projekt tapasztalatairól és a vidék jelenlegi helyzetéről cseréltek eszmét. A program Körös-vidéki adaptációjának következő lépéseként, májusban közösségszervezési, facilitátori és térinformatikai képzésen vesznek majd részt az egyesület munkatársai.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)