
Együttműködési megállapodást kötött ma kora este a Gyulahús Kft. és a Minta Menza programot koordináló Complete-Food Kft. A szándéknyilatkozatot Gyula Város Önkormányzatának egyetértésével és támogatásával írták alá a felek. Prohászka Béla (Complet-Food), Daka Zsolt (Gyulahús Kft.) és dr. Görgényi Erő polgármester leszögezte, a megállapodás a közétkeztetés színvonalának növelése és Magyarország állampolgárainak egészségi állapotának javítása érdekében született meg.
Prohászka Béla ügyvezető hangsúlyozta, a készítmények előállításánál a só, a zsír és a hústartalomra is nagy gondot fordítanak, valamint figyelnek arra, hogy minél kevesebb adalékanyagot tartalmazzanak a termékek. A kft.-k olyan termékcsoportokban gondolkodnak, amelyeket a gyermekek szeretnek, de az egészég és minőség szolgálatában is állnak. Célként tűzték ki továbbá azt is, hogy olyan védjegy legyen a Minta Menza termék, ami amellett, hogy az egészég és minőséget szolgálatában áll, még finom is.
Daka Zsolt hangsúlyozta, a Gyulahús Kft. számára is fontos a közétkeztetés színvonalának és egészségességének a növelése, ezért döntöttek a közös termékfejlesztés mellett. Főleg a termékek sótartalmát kívánják csökkenteni azért, hogy a most felnövekvő nemzedékek egészségesen táplálkozzanak.
Dr. Görgényi Ernő nyomatékosította, hogy nem a gyulai kolbász receptjének a megváltoztatása a szándék, hanem olyan új termékek létrehozása, melyek árukban és összetételükben is alkalmasak a közétkeztetésre. A tradicionális gyulai kolbász receptje változatlan és fő profilja a húsüzemnek.
A városvezető szép gesztusnak ismerte el az együttműködést, hiszen Gyula volt Magyarországon az első város, amelyik csatlakozott a Minta Menza programhoz. Bár az elfogadtatásához rögös út vezetett, ma már sokan látják a szükségességét és az ételek is finomabbak lettek. Dr. Görgényi Ernő az egészég és a minőség mellett fontos szempontként említette a gyulai termékek preferálását is, melyhez ezúttal a Gyulahús Kft. is csatlakozott.


































