Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Implom József Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjén idén 112 diák méri össze tudását

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. március 01. 14:23
Az Implom József Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjén idén 112 diák méri össze tudását
A megnyitóünnepségen Implom-díjjal jutalmazták a verseny szervezőjét, Győri Etelkát
Immár huszonhatodik alkalommal rendezi meg az Erkel Ferenc Gimnázium az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjét. A 9–12. évfolyamosok számára meghirdetett verseny gimnáziumi, szakközépiskolai, szakiskolai és határon túli kategóriában zajlik. Az döntőbe idén 112 tanuló jutott be.
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

A polgármesteri hivatal dísztermében megtartott nyitóünnepségen a zsűri elnöke, dr. Nagy János egyetemi tanár köszöntötte a diákokat és felkészítő tanáraikat. A professzor beszédében kiemelte: nagy dolgok csak önfeláldozó, áldozatkész, a szakmájukat jól ismerő emberek vállalkozásából születhetnek. Hozzátette: a rendezvény jó alkalom arra is, hogy azt a generációt köszöntsék, amely 25 évvel ezelőtt felvállalta ezt a nemes ügyet.

Gyula város nevében Gajda Róbert alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. A honatya köszöntőjében kifejtette: a kormány szívügyének tekinti a határon túli magyarság állampolgárságának ügyét, s nemzetpolitikájában kiemelt szerepet kapnak az olyan határon átnyúló szakmai programok, mint az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny.

Petróczki Zoltán, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gyulai tankerületi igazgatója személyes hangvételű beszédében egykori egyetemi tanáraira és a verseny névadójára emlékezett. Mint mondta, Implom József a pedagógustevékenységet igen szélesen értelmezte, hiszen nemcsak tanítványait, hanem az iskolához kapcsolódó közösséget is nevelte, és legendás pedagógiai alapossággal tanította diákjait a helyesírásra.

Szűcs Levente, a helyesírási versenyt szervező Erkel Ferenc Gimnázium igazgatója elmondta: iskolájuk tantestülete nagyon büszke arra, hogy több mint negyed évszázada adhat otthont egy ilyen rangos, színvonalas és az országban egyedülálló versenynek.

A rendezvény megnyitóján idén is átadták az Implom József-díjat. Az elismerést 2013-ban hárman érdemelték ki: dr. Kiss Jenő akadémikus, dr. Balázs Géza egyetemi tanár, valamint Győri Etelka, az Erkel Ferenc Gimnázium tanára, a verseny szervezője.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)