
A hat böllér reggel háromnegyed hatkor látott hozzá a két 180 kilós disznó kopasztásához és feldolgozásához. Közben a vendégsereget pogácsával és pálinkával kínálták az Apor téren, ahol a maszkásoknak köszönhetően idén is felidézték a régi farsangi szokásokat. A programon a gyerekek sem unatkoztak, hiszen a Szűz Mária Kegytárgy Múzeumban délelőtt 11 órától kalácstésztából készíthettek disznófejet, a bátrabbak pedig Dani szamár hátán is tehettek egy kört a Szent József-templom előtt.
Mittag Mónika, a Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke lapunk kérdésére elmondta, idén azért választottak új helyszínt, hogy minél többen ellátogassanak a programra. Hozzátette: a rendezvénnyel elsősorban a régi, sváb hagyományokat szeretnék feleleveníteni és továbbörökíteni.
Az elnöktől megtudtuk, a két sertésből az egyiket Gajda Róbert, a körzet önkormányzati képviselője és a németvárosi disznótor fővédnöke ajándékozta a nemzetiségi önkormányzatnak. Az idei évben újdonság volt, hogy a látogatók külön erre az alkalomra készült bögrékből kortyolhatták a forralt bort vagy a forró teát.

























































