Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kárpát-medencei civil vendégség Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2012. december 29. 20:09
Kárpát-medencei civil vendégség Gyulán
A GYIE rendezvényén több nemzet gasztronómiai szokásait is megismerhetik az érdeklődők
Több nemzet disznótoros szokásait is megismerhették az érdeklődők a rendezvényen. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő

Sokan kóstolták meg a disznótoros ételeket a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület Kárpát-medencei civil vendégség Gyulán elnevezésű programsorozatának első három napján a várkertben felállított rendezvénysátorban.

Az érdeklődők a román, a szlovák, a szerb, valamint a magyar disznótoros szokásokba nyerhetnek betekintést az ingyenesen látogatható rendezvényen. A helyszínén bort, pálinkát, kolbászt és mézet is lehet kóstolni, valamint vásárolni.

Szerbiából összesen tizenegy fő érkezett Gyulára. A zentaiak hagymás vért, pecsenyehúst, abalevest, sült hurkát és kolbászt, paprikást és töltött káposztát készítettek a vendégeknek. A csapat egyik tagjától megtudtuk, a kolbászhúsba egy kevés szerecsendiót is tesznek, ami különleges ízt ad neki.  

A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete jóvoltából a holnapi nap folyamán magyar disznótoros ételeket lehet kóstolni. Szilveszterkor utcabállal folytatódik a rendezvény, január elsején pedig korhely ételekkel várják a gyulaiakat és a városba látogató vendégeket a Csónakázótó mellett felállított sátorba.

 

Kárpát-medencei civil vendégség Gyulán. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)